Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Binck Pensioen is een online lijfrenterekening. Met een zelf te bepalen inleg bouw je vermogen op voor een aanvulling op je pensioen. Binck belegt je geld automatisch in indexfondsen.

Belangrijk om te weten is dat je geen geld kunt opnemen voor een ander doel. Met het vermogen moet je later een pensioenuitkering kopen bij een bank of verzekeraar.

Hier staat een belastingvoordeel tegenover. Over het bedrag op de rekening hoef je geen vermogensbelasting te betalen. Daarnaast is elke storting aftrekbaar als je een aantoonbaar pensioentekort hebt.

Voor wie?

Dit product is alleen bedoeld voor wie onvoldoende aanvullend pensioen opbouwt. Je moet over een jaarruimte beschikken. Dat is het pensioentekort dat de Belastingdienst voor je uitrekent.

Ook voor ondernemers met een stakingswinst of oudedagsreserve is Binck Pensioen geschikt.

Hoe werkt het?

Je legt eenmalig in via Ideal of maandelijks met een automatische bankoverschrijving. Allebei mag ook.

De beleggingsmix die Binck samenstelt, hangt af van je risicoprofiel en van je leeftijd (*).

Waarin kun je beleggen?

Binck belegt in indexfondsen die bestaan uit aandelen, obligaties, vastgoed en vreemde valuta. Zelf bepaal je alleen de inleg en het risico, je hoeft geen fondsen te kiezen of bestuderen.

Wat kost het?

Binck rekent 0,50% beheervergoeding op jaarbasis. Daarbovenop komt maximaal 0,29% aan fondskosten.

Bijzondere aspecten 

  • Zeer eenvoudig beleggen voor een pensioenaanvulling
  • Inleg aftrekbaar bij pensioentekort
  • Nu online openen en direct beginnen
  • De opbouw is dagelijks te bekijken

Kies voor Binck Pensioen als je financiële situatie het toelaat om met enig risico te beleggen voor extra pensioen. Wil je meer zekerheid, kies dan liever voor banksparen. Daarmee heb je hetzelfde belastingvoordeel.

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,50 %
Afsluitkosten€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-

» Bezoek website


> Vraag Binck Pensioen hier aan


Wat moet ik verder weten?

* Binck hanteert drie risicoprofielen: laag, gemiddeld en hoog.

Bij een hoger risicoprofiel gaat een groter deel van je geld naar risicovolle beleggingen. Het risico wordt automatisch afgebouwd, zodat er vlak voor je pensioenleeftijd minder kans is op schommelingen.

Zekerheid over een bepaald pensioen heb je niet, je inleg kan minder waard worden.

Let op: Binckbank is op 1 juli 2021 volledig overgegaan in moederbedrijf Saxo Bank. De naam Binck zal uiteindelijk verdwijnen.