Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Dit product kun je helaas niet meer aanvragen. Aegon gaat banksparen aanbieden via zijn dochterbank Knab.

Bekijk hier vergelijkbare producten.

----------------------------------------------------------------------

Aegon Lijfrente Sparen is het bankspaarproduct van Aegon Bank. Het bedrag op deze rekening mag je alleen gebruiken voor een aanvullende pensioenuitkering.

Lijfrente Sparen van Aegon is ook geschikt om een lijfrentekapitaal dat bij een andere bank of verzekeraar is opgebouwd uit te stellen. Je spaart dan nog even door voordat je laat uitkeren. Bijvoorbeeld omdat je de pensioenuitkering nog niet nodig hebt.

Je kiest bij het openen van de nieuwe rekening voor een variabele of vaste rente. Extra stortingen doen is altijd mogelijk, geld opnemen niet.

Direct online afsluiten

Aegon Lijfrente Sparen sluit je zelf online af. De eenmalige kosten hiervoor zijn 150 euro. Dat is hoog vergeleken met andere aanbieders.

Wil je telefonische hulp (maar geen advies) van een medewerker van Aegon, dan betaal je 60 euro extra. Dit kan alleen bij een vrijkomende lijfrente storten.

Kijk echter vooral naar de spaarrente. Die maakt voor je pensioen veel meer verschil dan de afsluitkosten.

Wil je afsluiten met volledig advies? Neem dan contact op met een financieel adviseur, of vraag Aegon naar de mogelijkheden.

Bijzondere aspecten

  • Direct online openen
  • Ook geschikt voor lijfrente uitstellen
  • Product met weinig risico

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Rente0,05 % (variabel)
Beheerkosten0,00 %
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 150,-

» Bezoek website