Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Zelf beleggen buiten de grote banken om begon jaren geleden bij Binck. Nu is deze beleggersbank met zo'n 300.000 gebruikers een van de bekendste aanbieders van online beleggen.

Bij Binck heb je online toegang tot Euronext en als je dat wilt ook tot de belangrijkste andere beurzen in Europa en Noord-Amerika.

Als nieuwe klant krijg je de keuze uit drie formules: Binck Green, Blue en Black.

Kies Green als je slechts één of twee keer per maand een order wilt plaatsen. Wil je toegang tot het professionele platform van Binck, kies dan voor Blue. Voor wie dagelijks handelt, is er Black.

De transactiekosten worden lager naarmate je een hoger pakket kiest en meer handelt. In de tabel staan de kosten voor Binck Green vermeld.

Waarin kun je beleggen?

Bij Binck beleg je met alle bekende instrumenten, van aandelen, obligaties en indexfondsen tot opties en futures voor gevorderden.

Wat kost het?

Binck heeft een relatief ingewikkeld kostensysteem, omdat het zowel kosten per transactie als een beheervergoeding op jaarbasis vraagt en daarbij werkt met drie verschillende abonnementen.

Ons voorbeeld in de tabel is een vergelijking voor een aandelenorder op Euronext met Binck Green. De volledige tarievenkaart vind je bij Binck zelf.

Bijzondere aspecten

  • Voor elk type belegger
  • Beste klantenservice volgens Beleggingsrekeningen.nl
  • Erg gebruiksvriendelijke website
  • Bekende en stevige beleggersbank

Welkomstactie

Wie nu bij Binck een informatiepakket aanvraagt en een rekening opent, ontvangt €200 transactietegoed. Ook hoef je de eerste drie maanden geen servicefee (vaste vergoeding) te betalen. De actie geldt tot en met 31 december 2021. 

Door Redactie Bankenvergelijking

 

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,01 % + € 3,50 per maand (Binck Green)
Order € 1.000€ 8,-
Order € 5.000€ 8,50
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Hier de beleggingsrekening bij Binck openen


Wat moet ik verder weten?

Zoals de naam van dit product al aangeeft, beleg je zelfstandig. Dat betekent dat Binck jou geen advies over beleggingskeuzes geeft.

Je krijgt wel hulp van de klantenservice als je vragen hebt over het beleggingsplatform. De klantenservice van Binck is uitstekend en zes dagen per week bereikbaar.

Let op: Binckbank gaat op 1 juli 2021 over in moederbedrijf Saxo Bank. De merknaam Binck zal volledig verdwijnen.