Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wil je wel de lusten maar niet de lasten van beleggen? Dan is Binck Comfort een logische keuze. Via deze methode beleg je meer in aandelen zolang de beurs goed gaat. Ontstaat er een dip, dan verhuist je geld naar een veiliger obligatiefonds.

Beleggen is risico nemen, maar bij Binck Comfort kun je aangeven op welk deel van je inleg je zuinig wilt zijn, bijvoorbeeld 95 procent of 80 procent. Dat heet de reserve. Binck doet er dan alles aan om deze reserve in stand te houden.

Het deel van je vermogen waarmee je meer risico neemt, heet de buffer. De buffer bepaalt hoeveel je belegt in aandelen. Als de koers daalt en de buffer afneemt, stap je terug in obligaties. Je hebt daar geen omkijken naar, want Binck regelt alles.

Er is geen garantie dat je reserve volledig in stand blijft, maar het is wel een heel belangrijke doelstelling. Je kunt je gewenste reservebedrag na verloop van tijd ook verhogen of verlagen. Je begint bij Binck met minimaal 5.000 euro.

Waarin kun je beleggen?

Een deel van je geld gaat naar een aandelenfonds en de rest  naar een obligatiefonds. Binck zorgt voor de juiste verdeling.

Wat kost het?

De kosten hangen onder andere af van de verhouding tussen aandelen en obligaties. Omdat die verhouding niet steeds gelijk is, kunnen ook de kosten schommelen tussen 1,08 en 1,32 procent.

Bijzondere aspecten

  • Relatief veilige manier van beleggen (maar risico blijft)
  • Geen inspanning voor nodig
  • Bijstorten of opnemen kan altijd

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten1,32 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 5.000,-

» Bezoek website


> Open hier een Binck Comfort beleggingsrekening