José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Via Funding Circle kun je al met 100 euro investeren in een Nederlandse bedrijf dat minimaal 2 jaar bestaat. Kies zelf de risicoklasse die bij je past.

Alle bedrijven die via Funding Circle op zoek zijn naar kapitaal hebben een omzet van minimaal 30.000 euro.

De financieel experts van Funding Circle screenen de bedrijven. Daaruit rolt een risicoscore. A+ betekent het minste risico en een rendement vanaf 2,79 procent. E is de hoogste risicocategorie met een rendement van 18,9 procent.

Wat kost het?

Bedrijven betalen rente en aflossing. Die krijg je elke maand op je rekening gestort. Funding Circle houdt daar 1 procentpunt rente op in. Als het bedrijf 6 procent rente betaalt, krijg je daar als investeerder dus 5 procent van.

Om te kunnen investeren, moet je je eerst gratis registreren. Dan kun je alle projecten bekijken, compleet met alle kenmerken.

Wat zijn de risico’s?

Soms kunnen bedrijven hun lening niet terugbetalen. Daarom is het altijd verstandig je geld te spreiden. Uit de statistieken van Funding Circle blijkt dat tussen de 2,2 en 4,2 procent van de uitgeleende bedragen niet wordt terugbetaald.

Bijzondere voordelen

  • Al vanaf 100 euro investeren
  • Gemiddeld rendement tussen 6,4 en 8,4 procent
  • Maandelijkse uitbetalingen
  • ​Investeren in Nederlandse bedrijven naar keuze

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-ontheffing
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 100,-

» Bezoek website


> Begin met investeren bij Funding Circle


Wie is Funding Circle?

Funding Circle is van oorsprong een Amerikaans bedrijf. In 2015 startte de Nederlandse vestiging.