Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Dit product is tijdelijk niet verkrijgbaar. Een alternatief is het Meewind Energie Transitiefonds.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het Groenfonds Regionaal Duurzaam beleg je met belastingvoordeel in de energie voor de toekomst. Na een eerste inleg van minimaal 1.030 euro kun je ook maandbeleggen met minimaal 25 euro.

Als je in 2019 meer vermogen hebt dan de vrijstelling van 30.360 euro in box 3, kun je het toch belastingvrij beleggen in dit door de overheid aangewezen groenfonds. Tot een maximum van 58.539 hoef je in dit fonds geen rendementsheffing te betalen.

Afhankelijk van je totale vermogen kan het voordeel oplopen tot maximaal 1,68 procent. Bovendien krijg je 0,70 procent heffingskorting over het belegde bedrag.

Waarin kun je beleggen?

Je koopt participaties in het fonds en belegt daarmee in alle duurzame energieprojecten van het fonds. Dat zijn projecten waarbij met geothermie, zon of wind energie wordt opgewekt dichtbij de gebruiker.

Hoe werkt het?

Maak een account aan in Mijn Meewind en maak je eerste storting over via iDeal of bankoverschrijving. Vervolgens kun je instellen of je maandelijks wilt inleggen en hoeveel. Dit kun je ook altijd weer veranderen.

Met een tool op de website reken je het verwachte eindbedrag uit. De schatting is een nettorendement van 4 tot 5 procent.

Wat kost het?

Voor iedere inleg betaal je 3 procent emissiekosten. Overige kosten bedragen ongeveer 2 procent. Deze gaan van het brutorendement af.

Participaties verkopen kost 25 euro. Dit kan ieder kwartaal.

Bijzondere aspecten

  • Interessant belastingvoordeel voor beleggers
  • Je levert een bijdrage aan groene energie
  • Dividend naar keuze herbelegd
  • Beleg maandelijks al vanaf 25 euro
  • Regel alles zelf in Mijn.Meewind.nl

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten2,00 %
Order € 1.000€ 30,-
Order € 5.000€ 150,-
Minimale inleg€ 1.030,-

» Bezoek website


> Maak je eerste storting over naar Meewind