José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wil je graag bijdragen aan een wereld met schone energie? Dan is een belegging in een fonds van Meewind Groenfondsen een goede keuze. Naast een eenmalige inleg van minimaal 250 euro kun je ook automatisch maandelijks beleggen.

Meewind Groenfondsen beheert verschillende fondsen die de opwekking en toepassing van duurzame energie bevorderen, zoals het Energie Transitiefonds.

Op de website van Meewind reken je met een tool uit hoeveel beleggen in het Energie Transitiefonds kan opleveren. Maandelijks beleggen kan vanaf 25 euro. Zo bouw je bijna ongemerkt én duurzaam een vermogen op.

Waarin kun je beleggen?

Het Energie Transitiefonds biedt participaties aan in beleggingen en investeringen die het fonds doet in de wereld van duurzame energie. Op dit moment is dat bijvoorbeeld een belang in de Energieconcurrent, de eigenaar van 70 procent van de aandelen van energieleverancier Greenchoice. 

Hoe werkt het?

Beleggen bij Meewind begint met het maken van een account in Mijn Meewind. Vervolgens kun je je eerste inleg storten via iDeal of een bankoverschrijving. Ook kun je een maandelijkse incasso instellen. Op de eerste van iedere maand wordt het gestorte bedrag omgezet in participaties in het Energie Transitiefonds.

Wat kost het?

Voor de aankoop van iedere participatie betaal je 3 procent emissiekosten. Verder betaal je alleen 1,7 procent kosten voor het beheer en overige zaken. Deze kosten gaan af van het bruto rendement.

Wil je de eerste twee jaar weer participaties verkopen, dan kost dat 25 euro. Na twee jaar is het kosteloos.

Bijzondere aspecten

  • Milieuvriendelijk beleggen
  • Kans op een netto rendement van 6 à 7 procent
  • Dividend naar keuze uitgekeerd of herbelegd
  • Online alles regelen
  • Maandelijks inleggen mogelijk vanaf 25 euro

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten1,70 %
Order € 1.000€ 30,-
Order € 5.000€ 150,-
Minimale inleg€ 250,-

» Bezoek website


> Start hier met beleggen in Meewind Groenfondsen


Wat moet ik verder weten?

Meewind Groenfondsen heeft ook een fonds voor groen beleggen met belastingvoordeel, het Groenfonds Regionaal Duurzaam.