bankenvergelijking.nl
HomeBeleggenDuurzaam Beleggen Robeco One Duurzaam

 Robeco One Duurzaam   aanvragen

Robeco One Duurzaam

Bij Robeco One Duurzaam kun je je geld laten renderen voor een betere wereld. Alleen bedrijven en overheden die het goed voor hebben met het milieu, het klimaat en mensenrechten krijgen geld van dit fonds.

Waarin kun je beleggen?

De fondsbeheerders van Robeco One Duurzaam nemen alle beleggingsbeslissingen. Zij steken het belegde vermogen vooral in fondsen van Robeco en het zusterbedrijf RobecoSAM. Dit zusterbedrijf investeert in bedrijven en overheden die werken aan een betere wereld, bijvoorbeeld door honger tegen te gaan en te investeren in groene energie.

Wat kost het?

Beginnen met beleggen en geld opnemen kost niets. De dienstverlening kost 0,56 procent per jaar voor vermogens tot 100.000 euro. Daarboven wordt het tarief 0,40 procent. Je betaalt deze kosten per kwartaal. Daarbij komt 0,75 procent aan fondskosten, die afgaan van het belegde vermogen binnen het fonds.

Hoe werkt het?

Eerst open je een Robeco One-rekening. Hiermee kun je beleggen in alle beleggingsfondsen van Robeco One, zoals Robeco One Duurzaam.

Er geldt tijdelijk een actie van 25 euro startgeld voor nieuwe rekeninghouders die minimaal 50 euro overmaken en dat drie maanden laten staan.

Bijzondere voordelen

  • Lage minimuminleg
  • Beleggen met een goed gevoel
  • Kennis van beleggen niet nodig
  • Beheer beleggingen online of in de app

> Begin hier met Robeco One Duurzaam!

Wat maakt dit product duurzaam?

Robeco One Duurzaam sluit de tabaks-, kolen- en wapenindustrie uit. Ook mensenrechtenschendingen en milieuvervuiling zijn uit den boze.

Het fonds selecteert bedrijven die zich houden aan de criteria volgens de ESG-integratie op het gebied van milieu (environment), maatschappij (social) en goed bestuur (governance).

Ook bedrijven die armoede bestrijden en schoon drinkwater bevorderen zijn in het fonds vertegenwoordigd.

Wat moet ik verder weten?

Volgens de risicometer van de Essentiële Beleggersinformatie heeft dit product een risico van 5 op een schaal van 7.

 

Belangrijkste kenmerken
Beheerkosten0,56 % (+ 0,75 % fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-
» Bezoek website