José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Beleggen op de beurs kan nu ook gratis met de Duitse broker Flatex. Je kunt zonder kosten handelen in duizenden aandelen, obligaties en (index)fondsen.

Flatex vraagt geen transactievergoeding, omdat het al vergoedingen ontvangt van de aanbieders van financiële producten. Ook het platform Tradegate Exchange, dat de orders afhandelt, geeft Flatex hiervoor een vergoeding. Tradegate Exchange verdient op zijn beurt aan het kleine verschil tussen de bied- en de laatprijs.

Een beleggingsrekening open je gewoon online. Na legitimatie ontvang je inloggegevens, waarmee je kunt starten met beleggen.

Beleggingsadvies krijg je niet. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je keuzes. Flatex vraagt wel naar een beleggingsdoel. Je antwoord op die vraag bepaalt de risicoklassen waarin je kunt beleggen.

Waarin kun je beleggen?

Tradegate Exchange is een Berlijnse effectenbeurs die aandelen, obligaties, fondsen en indextrackers (ETF’s) uit de hele wereld verhandelt. Je hebt keuze uit meer dan 10.000 beleggingsinstrumenten.

Bijzondere voordelen

  • Handelen op de beurs zonder kosten
  • Prijswinnende broker (Handelsblatt)
  • Handige app
  • Handelen van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds
  • Ruime keuze uit beleggingsinstrumenten

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

> Start hier een beleggingsrekening bij Flatex!


Wat moet ik verder weten?

Flatex (spreek uit: flettex) is een broker uit Duitsland. Het bedrijf staat onder toezicht van de Duitse Autoriteit Financiële Markten.

Als Flatex een fout maakt in het veilig bewaren van effecten van beleggers, kunnen zij een beroep doen op beleggerscompensatie van maximaal 20.000 euro.

Geschillenbeslechting kan alleen bij Duitse instanties gebeuren.