Wil je maandelijks dividend ontvangen en meeprofiteren van waardestijgingen in vastgoed? Dat kan met Corum Vastgoedfondsen. Na ruim 6 maanden ontvang je de eerste dividendbetaling.

Corum Vastgoedfondsen stelt zichzelf ambitieuze rendementsdoelstellingen: 6 procent bij het fonds Corum Origin en 10 procent bij Corum XL. Er is geen garantie dat dit ook lukt. Bovendien heb je geen zekerheid dat je je aandelen weer kunt verkopen. Dit is dus echt een belegging voor de lange termijn, bijvoorbeeld 10 jaar.

Waarin kun je beleggen?

Corum koopt winkels, hotels en andere bedrijfspanden. Het fonds Corum Origin doet dat alleen in de eurozone. Corum XL ook daarbuiten. Je kunt niet zelf kiezen in welke sectoren of landen je belegt.

Wat kost het?

Een aandeel Corum XL kost 189 euro en Corum Origin 1.090 euro. Hiervan is (bijna) 12 procent inschrijvingskosten. Over de huurinkomsten houdt Corum 13,20 procent beheerkosten in. Van wat er overblijft, wordt het dividend uitgekeerd.

Bijzondere aspecten

  • Goed gespreide vastgoedportefeuille
  • Hoge ambitie
  • Iedere maand dividend
  • Bekroond door het Franse zakenmagazine Le Particulier

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 % (alleen 13,20 % over de huuropbrengst)
Order € 1.000€ 120,- (niet mogelijk)
Order € 5.000€ 600,-
Minimale inleg€ 189,-

» Bezoek website


> Vraag hier de informatiemap aan van Corum Vastgoedfondsen


Wie is Corum?

Corum Asset Management is een Franse beheermaatschappij van vastgoed in de eurozone, met vestigingen in 7 landen. In Nederland biedt Corum Investments twee vastgoedfondsen aan. In totaal beheert Corum 3 miljard aan vastgoedvermogen.

Corum staat onder toezicht van de Franse Autoriteit Financiële Markten.

Wat moet ik verder weten?

Nederlandse beleggers moeten de waarde van hun aandelen opgeven in box 3. De werkelijke opbrengsten zijn in Nederland niet belast.

In de essentiële beleggersinformatie waarschuwt de aanbieder dat het product niet eenvoudig is en misschien moeilijk te begrijpen.