José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Beleggen voor een doel in de toekomst kan bij Aegon zonder kennis van de beurs en zonder dat je er veel tijd in moet steken. Je beantwoordt alleen vragen over het risico dat je kunt en wilt dragen. Inleg en einddatum kies je zelf.

Je kunt in het begin meteen een groot bedrag inleggen of maandelijks een beetje. Aegon raadt aan om zo mogelijk 6.500 euro te beleggen, zodat de kosten niet te zwaar drukken op het rendement. De kosten zijn overigens lager dan bij de meeste aanbieders.

Wil je het geld gebruiken voor pensioen of voor een studie van je kind? Dan wil je natuurlijk niet dat je belegde geld juist in de laatste jaren minder waard wordt. Daarom kun je kiezen voor risicoafbouw als de einddatum in zicht komt.

Waarin kun je beleggen?

Aegon bepaalt waar je geld naartoe gaat. Dat zijn twee beleggingsfondsen van Aegon zelf, één met voornamelijk aandelen en één met vooral obligaties.

Bij een neutraal profiel investeer je evenveel in beide fondsen. Bij het profiel met het meeste risico gaat je geld voor 90 procent naar het aandelenfonds.

Wat kost het?

De vaste jaarlijkse servicevergoeding bedraagt 30 euro. De beheervergoeding is jaarlijks 0,35 procent over het beheerde kapitaal. De fondskosten van 0,18 tot 0,20 procent komen daar nog bij. Voor een inleg of opname gaat er maximaal 0,16 procent van de koers af.

Bijzondere aspecten

  • Simpel beleggen, ook voor leken
  • Goede risicospreiding
  • Bijstorten en opnemen mag altijd
  • Volg je beleggingen op je pc of telefoon

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,35 % (+ € 30 servicekosten + fondskosten)
Order € 1.000€ 0,- (maximaal)
Order € 5.000€ 0,- (maximaal)
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Naar Aegon Beheerd Beleggen


Wat moet ik verder weten?

Het door Aegon belegde geld wordt beheerd door de Stichting Aegon Beleggersgiro. Als Aegon in de betalingsproblemen komt, is je geld dus veilig.

In het geval dat de Stichting Aegon Beleggersgiro failliet gaat, is je geld beschermd door het beleggerscompensatiestelsel tot maximaal 20.000 euro.