Streef je naar een optimaal rendement voor je vermogen? Dat doen de beleggers van Binck ook. Als zij erin slagen je vermogen te laten groeien, betaal je hiervoor een prestatievergoeding. Dat is een extra stimulans voor de bank om op zoek te gaan naar kansrijke beleggingen.

Heb je minimaal 100.000 euro te beleggen, dan kun je het beheer van je vermogen overlaten aan Binck. Eerst vul je een online vragenlijst in, die onder andere vraagt naar je beleggingshorizon en het risico dat je bereid bent te nemen.

Binck Select is het meest geschikt voor wie wil beleggen voor de lange of middellange termijn. Je kunt kiezen voor verschillende risiconiveaus.

Waarin kun je beleggen?

Je kiest niet zelf waarin je belegt. Binck kiest met behulp van software de meest geschikte aandelen uit een selectie van 2.500 Europese en Amerikaanse aandelen. Een deel van je geld kan ook worden belegd in aandelen- en obligatie-ETF’s, mandjes met aandelen die een bepaalde lijst volgen.

De systemen van Binck rekenen dagelijks je portefeuille door om te kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Wat kost het?

De vaste beheervergoeding bedraagt 1,55 procent per jaar. Transactiekosten zijn hierbij inbegrepen. Verder is in de koers van de ETF’s ongeveer 0,12 procent aan kosten verrekend.

Ten slotte betaal je een prestatievergoeding van 10 procent over de groei van je vermogen ten opzichte van het begin van het jaar. Gemiddeld bedragen de jaarlijkse kosten op de lange termijn tussen de 1,98 en 2,39 procent van het belegde vermogen per jaar.

Bijzondere aspecten

  • Actief beheer
  • Extra stimulans door prestatievergoeding
  • Bank met goede klantenservice (volgens Beleggingsrekeningen.nl)
  • Kost geen tijd en moeite

Door Redactie Bankenvergelijking

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,55 % (+ prestatievergoeding)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 100.000,-

» Bezoek website


> Begin hier met Binck Select


Wat moet ik verder weten?

Binck is een beleggingsbank die eigendom is van de Deense Saxo Bank.

Let op: Binckbank gaat op 1 juli 2021 volledig over in moederbedrijf Saxo Bank. De naam Binck zal dan verdwijnen.