Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Dit product is per medio augustus 2020 niet meer verkrijgbaar. De Actiam-fondsen blijven wel beschikbaar, maar buiten Zwitserleven om. Lees meer op de website van Zwitserleven.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zwitserleven ken je als een grote pensioenverzekeraar voor bedrijven. Maar je kunt bij Zwitserleven ook zelf beleggen. Je stopt je geld in duurzame fondsen waarmee je een bijdrage levert aan klimaatdoelen.

Beleggen bij Zwitserleven hoeft niet voor je pensioen te zijn. Je mag hiermee ook sparen voor iets anders, zoals een wereldreis of de studie van je kinderen. Het geld op je beleggingsrekening is altijd opneembaar en dus niet geblokkeerd tot je pensioendatum.

Als je aanvullend inkomen voor later wilt opbouwen zonder enige verplichting of beperking is dit echter een prima keuze. Je bepaalt helemaal zelf hoeveel je inlegt. De minimuminleg is 50 euro, bijstorten kan altijd.

Waarin kun je beleggen?

Eigenlijk beleg je niet bij Zwitserleven maar bij Actiam. Dat is een Nederlandse vermogensbeheerder die zich helemaal toelegt op bescherming van klimaat, water en land.

Je kiest een van de 3 profielen van Zwitserleven: relaxed (lager risico), bewust (gemiddeld risico) of avontuurlijk (hoger risico). Bij elk profiel hoort een mixfonds van Actiam. De mixfondsen bestaan uit aandelen en obligaties.

Wat kost het?

Actiam rekent jaarlijks 0,40% voor beheren van het fonds. Wanneer je beleggingen koopt of verkoopt, heb je instapkosten (maximaal 0,20%) of uitstapkosten (maximaal 0,15%).

De beleggingsrekening is gratis. Aan Zwitserleven betaal je niets.

Bijzondere aspecten

  • Zelf beleggen in een duurzaam fonds
  • Je draagt bij aan klimaatdoelstellingen
  • Je zit nergens aan vast
  • Relatief beperkte fondskosten

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,40 %
Order € 1.000€ 1,75 (neutraal fonds)
Order € 5.000€ 8,75 (neutraal fonds)
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek websiteWat moet ik verder weten?

Voor dit product heb je een Nederlandse bankrekening nodig. Zwitserleven geeft je geen beleggingsadvies, je bent zelf verantwoordelijk voor je keuzes.

Let op: Zwitserleven Beleggen is geen lijfrenteproduct en biedt je geen fiscale voordelen. De beleggingswaarde wordt belast in box 3.