Bunq onthult nieuw pasje: Travel Card

Onlinebank Bunq lanceert een nieuwe betaalpas, de Travel Card. De bank vergelijkt de kaart met een creditcard, maar dat is het niet.

Als je wilt betalen met de Travel Card, moet er namelijk toereikend saldo op je Bunq Premium-rekening staan.

Rood staan kan niet bij Bunq en de bank schiet ook niks voor. Je kunt bij Bunq überhaupt geen geld lenen, en ook geen creditcard van een andere bank gebruiken.

Werkt als Mastercard

Wel werkt de Travel Card als een normale Mastercard. Dat betekent dat je wereldwijd kunt betalen en geld opnemen via het netwerk van deze creditcardgigant. Ook een overnachting regelen of auto huren is mogelijk.

De bank noemt de Travel Card een kaart met de voordelen van een creditcard, maar dan zonder schuldenrisico.

Het is wel een beetje verwarrend dat de bank het woordje credit afdrukt op het pasje. Van krediet is namelijk helemaal geen sprake.

Ook geschikt voor huurauto of hotelkamer

Heb je een Premium-rekening bij Bunq en ga je op reis, dan kun je vanaf nu dus ook altijd buiten Europa afrekenen, en ook een hotelkamer of huurauto reserveren. 

De kaart bevat de code die verhuurders nodig hebben (de zogenaamde BIN-code). Dit in tegenstelling tot de bestaande debitcards van Bunq, waarmee je geen borg kunt afgeven. 

Ook hiervoor geldt dat er wel voldoende saldo op je rekening moet staan.

Geen koersopslag

Reken je met de Travel Card af in een vreemde munt, dan hoef je geen wisselkoersopslag te betalen.

Dat is een toeslag van 1,5 à 2,5% die de grote banken en creditcardmaatschappijen je normaal altijd aanrekenen, boven op de normale wisselkoers van het moment.

Wat kost de Travel Card?

De Travel Card vraag je aan via de Bunq-app, je krijgt hem niet vanzelf. Hij kost geen extra geld, de kaart valt binnen je maandelijkse abonnement. Tenzij je al aan het maximum van drie Bunq-pasjes zit.

In dat geval kost de Travel Card 3 euro per maand, en eenmalig 9 euro productiekosten.

Raak je de kaart per ongeluk kwijt, dan blokkeer je hem zelf via de app. Ook de bestedingslimiet kun je zelf aanpassen.

Meer over Bunq

Lees hier meer over Bunq Premium en bekijk ook onze review van deze betaalrekening. Een review van de Travel Card vind je hier.

De Travel Card is overigens ook verkrijgbaar voor ondernemers met een zakelijke Bunq-rekening (Bunq Business). En eventueel ook voor wie helemaal geen account heeft of wil bij Bunq. 

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 28 mei 2019)