Moneyou laat nu ook creditcards toe

Ton Hermans

23/04/2020

Let op, de inhoud van dit artikel is mogelijk gedateerd. (*)

Bij onlinebank Moneyou is het vanaf deze week ook mogelijk om een creditcard te koppelen aan de mobiele app.

Moneyou geeft zelf geen creditcard uit, zoals de meeste banken doen. Maar er zijn in Nederland diverse bankonafhankelijke creditcards verkrijgbaar die je kunt koppelen aan de bankrekening.

Bijvoorbeeld de bekende Visa World Card en de Mastercard Classic. Ook de creditcards van ABN Amro, de ANWB en van de Bijenkorf zijn te combineren met Moneyou Go, de gratis betaalrekening van de digitale bank.

Deze creditcards worden allemaal verstrekt door ICS, de grootste creditcarduitgever van Nederland. Kaarten van American Express kun je nog niet toevoegen aan de app.

Creditcard is nuttige aanvulling

Met Moneyou Go zelf is rood staan niet mogelijk. Een van de voordelen van een creditcard is dat je toch kunt betalen als het betaalrekeningsaldo even niet toereikend is. De rekening van een creditcard ontvang je namelijk aan het eind van elke maand. Die moet je dan wel volledig voldoen.

Nog belangrijker is dat je met toevoeging van een creditcard wereldwijd bereik hebt met Moneyou Go. De optionele betaalpas bij de rekening werkt alleen binnen de SEPA-zone in Europa, en iDeal alleen binnen Nederland. Met Visa of Mastercard kun je ook daarbuiten betalen.

Daarnaast is een creditcard handig voor internetbestellingen, reserveringen van hotels en huurauto's en betaling van parkeergeld en tol.

Alles wat je uitgeeft met de creditcard zie je in je normale transactieoverzicht binnen de Moneyou-app. Ook wat je nog kunt besteden met de creditcard en het bedrag dat je aan het eind van de maand moet aflossen is in een apart overzicht goed zichtbaar.

Omdat Moneyou data nodig heeft van de creditcarduitgever, krijg je wel elke 90 dagen opnieuw de vraag of je toestemming geeft voor uitwisseling van gegevens tussen Moneyou en ICS.

Meer over Moneyou Go

Een voordeel van Moneyou Go is dat het een gratis betaalrekening is met relatief veel mogelijkheden. Je krijgt onder meer een gratis betaalpas (op verzoek), een vlotte app met verschillende geldpotjes die je zelf een naam mag geven en een normale garantie tot 100.000 euro.

Je kunt alleen niet bankieren via de computer. Dat móet met de app en die werkt voor maar één persoon en op slechts één telefoon. De creditcardoptie is er vooralsnog alleen voor Androidgebruikers.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 23 april 2020)

* Update 13 augustus 2020: ABN Amro meldt dat het de stekker uit het merk Moneyou trekt. Dat betekent dat Moneyou Go niet meer verkrijgbaar is en naar verwachting vanaf oktober 2020 ook niet meer kan worden gebruikt. 

Lees ook:

» Wat is er mogelijk met Moneyou Go?

» Open hier een Moneyou Go-rekening

» Bekijk hier een overzicht van creditcards