José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Bunq Travel Card is een handige kaart voor op reis. Je betaalt in vreemde valuta zonder koersopslag. Een groot voordeel is dat ook autoverhuurders de Travel Card accepteren voor de verplichte borg.

Ook als je nog geen klant bent van Bunq, krijg je met deze Travel Card een eigen IBAN die iets anders werkt dan een normale bankrekening. Je kunt er geld naar overmaken met iDeal of door een bankoverschrijving, maar je kunt er geen overboekingen mee doen. Je kunt alleen het volledige saldo overschrijven of opnemen. 

Met de kaart betaal je overal waar je het Mastercardlogo ziet, ook op internet. Bunq noemt de kaart een creditcard waarmee je geen schulden opbouwt. Eigenlijk is het geen creditcard, maar een prepaidcard.

Het verschil met andere prepaidcards is dat je er wel borg voor je autohuur en hotelreserveringen mee kunt voldoen. Je moet echter zelf het daarvoor benodigde bedrag op de kaart zetten.

Hoe werkt aanvragen?

Om de Bunq Travel Card aan te vragen, moet je eerst de app downloaden en kiezen voor Travel Card. Vervolgens doorloop je een online identificatie, waarbij je een bedrag overmaakt, een legitimatiebewijs fotografeert en een kort filmpje van jezelf opneemt.

Wat kost het?

Je betaalt eenmalig 9,99 euro. Je kunt ook drie vrienden uitnodigen voor de Bunq Travel Card, dan krijg je hem gratis. Jaarlijkse kosten zijn er niet. Iedere geldopname kost 99 cent.

Heb je al een betaalrekening bij Bunq, dan kun je de Travel Card aanvragen als een van de betaalpassen. Heb je het maximumaantal passen dat hoort bij je pakket al in gebruik, dan betaal je eenmalig 9 euro voor de kaart plus 3 euro per maand.

Bijzondere aspecten

  • Goedkope prepaidcard
  • Ook geschikt voor autohuur
  • Gunstige wisselkoersen zonder opslag
  • Geschikt voor Apple Pay

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 0,-
KaartuitgeverBunq
Aanschafkosten€ 9,99
Oplaadkosten€ 0,-
Kosten bij niet gebruiken€ 0,-
Kosten geld opnemen€ 0,99
Wisselkoersopslag0,00 %

» Bezoek website


> Ontdek hier meer over de Bunq Travel Card


Wat moet ik verder weten?

Bunq is een eigenzinnige bank zonder bankgebouwen die de klantenservice het liefst via een forum afhandelt. Toch kun je de bank ook rechtstreeks benaderen via de app.

Als je de app voor het eerst gebruikt, start er een gratis proefperiode van een maand. Daarna wordt je account automatisch omgezet naar Bunq Premium met maandelijkse kosten. Wil je dat niet, dan kun je ook kiezen voor Travel Card. Dan blijft je account gratis.