José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Dit product is helaas niet meer verkrijgbaar. Zoek een andere prepaid- of debitcard.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze internationale betaalkaart van Bunq is zeker handig voor op reis. Je betaalt in vreemde valuta zonder koersopslag. Een groot voordeel is dat ook autoverhuurders de kaart accepteren voor de verplichte borg.

Ook als je nog geen klant bent van Bunq, krijg je met deze card een eigen IBAN die iets anders werkt dan een normale bankrekening. Je kunt er geld naar overmaken met iDeal of door een bankoverschrijving, maar je kunt er geen overboekingen mee doen. Je kunt alleen het volledige saldo overschrijven of opnemen. 

Met de kaart betaal je overal waar je het Mastercardlogo ziet, ook op internet. Bunq noemt de kaart een creditcard waarmee je geen schulden opbouwt. Eigenlijk is het geen creditcard, maar een prepaidcard.

Het verschil met andere prepaidcards is dat je er wel borg voor je autohuur en hotelreserveringen mee kunt voldoen. Je moet echter zelf het daarvoor benodigde bedrag op de kaart zetten.

Hoe werkt aanvragen?

Om de kaart aan te vragen, moet je eerst de app downloaden. Vervolgens doorloop je een online identificatie, waarbij je een bedrag overmaakt, een legitimatiebewijs fotografeert en een kort filmpje van jezelf opneemt.

Wat kost het?

Je betaalt eenmalig 9,99 euro. Jaarlijkse kosten zijn er niet. Iedere geldopname kost 99 cent.

Heb je al een betaalrekening bij Bunq, dan kun je de Easytravel Card aanvragen als een van de betaalpassen. Heb je het maximumaantal passen dat hoort bij je pakket al in gebruik, dan betaal je eenmalig 9 euro voor de kaart plus 3 euro per maand.

Bijzondere aspecten

  • Goedkope prepaidcard
  • Ook geschikt voor autohuur
  • Gunstige wisselkoersen zonder opslag
  • Geschikt voor Apple Pay en Google Pay

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 0,-
KaartuitgeverBunq
Aanschafkosten€ 9,99
Oplaadkosten€ 0,-
Kosten bij niet gebruiken€ 0,-
Kosten geld opnemen€ 0,99
Wisselkoersopslag0,00 %

» Bezoek websiteWat moet ik verder weten?

Bunq is een eigenzinnige bank zonder bankgebouwen die de klantenservice het liefst via een forum afhandelt. Je kunt de bank ook rechtstreeks benaderen via de app en via mail.

Als je de app voor het eerst gebruikt, start er een gratis proefperiode voor Bunq Easygreen van een maand. Daarna kun je kiezen voor het betaalpakket Bunq Easygreen, Bunq Easymoney of voor Easytravel Card. Kies je voor het laatste, dan blijft je account gratis.