José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Zakelijke klanten van de Rabobank kunnen hun smartphone of tablet als kassa gebruiken met de app en de kaartlezer van Rabo Smartpin. De app kan ook een bon aan de klant sturen via mail of Whatsapp.

Met internetbankieren van de Rabobank kun je Rabo Omnikassa aanvragen. Met dat systeem kun je verschillende betaalopties beheren, zoals een online kassa voor een webshop. Ook de Rabo Smartpin vraag je aan in Rabo Omnikassa.

Rabo Smartpin accepteert betalingen met bankpassen (Maestro en V Pay) en creditcards (Mastercard en Visa), ook contactloos. Betalingen staan desgewenst de volgende dag op je bankrekening.

Extra functies

Ook personeel kan met een eigen account gebruikmaken van Rabo Smartpin. Met de app kun je eveneens producten toevoegen, de dagomzet berekenen en downloaden en een administratie van contante betalingen bijhouden.

Wat kost het?

Maandelijks betaal je 11 euro (exclusief btw) voor het gebruik van de dienst en voor de huur van één kaartlezer. Verder betaal je 15 cent per betaling met een bankpas en 1,7% voor een betaling met een creditcard. Ontvang je meer dan 100 bankpasbetalingen per maand, dan gaat het tarief omlaag. De omzet laten bijschrijven op je eigen bankrekening kost 25 cent per keer.

Wil je ook kunnen retourpinnen, dan betaal je 3,70 euro per maand plus 6 cent per transactie. Een extra kaartlezer kun je huren voor 11 euro per maand.

Bijzondere aspecten

  • Ontvang overal in Europa betalingen in euro’s
  • Ook voor contactloze betalingen
  • Berekent wisselgeld voor contante betalingen
  • Omzet de volgende dag op je bankrekening
  • Retourpinnen kan ook

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Maandelijkse kosten€ 11,-
Kosten transactie€ 0,15
Kosten kaartlezer€ 0,-

» Bezoek website


> Kom meer te weten over Rabo Smartpin


Andere producten

Rabobank verhuurt ook mobiele en vaste pinapparaten onder de naam Pinbox. Hierbij heb je geen smartphone of tablet nodig.

De overeenkomst met Rabo Smartpin duurt minimaal een jaar.

Geaccepteerde kaarten

Maestro, V Pay, Mastercard, Visa