Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Weststeincard biedt een mobiele bankrekening gekoppeld aan een prepaidkaart. Zo kun je niet alleen in winkels en op internet betalen, maar ook geld overmaken en ontvangen op je eigen IBAN. Het platform is Engelstalig.

Voor het aanvragen van een Weststeincard hoef je alleen je naam en adresgegevens in te vullen. Je krijgt dan een niet-geverifieerd account. Daarmee kun je tot maximaal 150 euro per maand ontvangen. Je kunt betalen in winkels in de eurozone.

Geverifieerd account

Wil je meer, bijvoorbeeld om je salaris te kunnen ontvangen, dan moet je een bewijs van je identiteit en van je adres uploaden. Op een geverifieerd account mag je per maand maximaal 35.000 euro ontvangen en 15.000 euro per dag uitgeven.

Ook kun je er overschrijvingen mee doen naar bankrekeningen in de hele eurozone en naar andere Weststeincardhouders. Daarnaast kun je wereldwijd betalen in webwinkels. Per account kun je gratis drie extra prepaid Mastercards ontvangen.

Het saldo op je Weststeincard-bankrekening is tegelijkertijd het bedrag waarmee je prepaidkaart is opgeladen. Meer dan dit kun je niet uitgeven.

Wat kost het?

Het aanvragen van de prepaid Mastercard is gratis. Vervolgens betaal je 1 euro per maand. Betalingen die je doet en ontvangt met je bankrekening kosten 55 cent per stuk. Betalingen doen naar andere Weststeincards kost 1 procent.

Gunstig of niet?

Weststeincard kan gunstig zijn als je vooral betalingen doet met de prepaidcard, bijvoorbeeld in webwinkels. Hou er rekening mee dat autoverhuurbedrijven een prepaidkaart vaak niet accepteren als borgstelling.

Ook de drie extra kaarten kunnen handig zijn, bijvoorbeeld als zakgeldkaart voor kinderen van 13 jaar en ouder.

Speciale voordelen

  • Gratis drie extra prepaid Mastercards
  • Geen papierwerk voor controle van je financiële achtergrond
  • Handig om bijvoorbeeld reisuitgaven te budgetteren
  • Gebruiksvriendelijke app voor al je bankhandelingen
  • Sms-bericht bij iedere bijschrijving

Beperkingen

  • Rood staan is niet toegestaan
  • Bankoverschrijvingen doen en geld opnemen kosten geld

Belangrijkste kosten en kenmerken


Jaarlijkse kosten rekening€ 12,-
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening-
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard-
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan-
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,50
Wisselkoersopslag3,00 %
Mobiele appJa
DepositogarantieGeen
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Vraag hier je mobiele bankrekening aan!


Wat moet ik verder weten?

De uitgever van Weststeincard is Prepaid Financial Services (PFS). Dit Londense bedrijf werkt in Nederland onder een Europees paspoort. Het staat onder toezicht van de Britse Financial Conduct Authority (FCA).

PFS is geen bank maar een elektronischgeldinstelling. Het depositogarantiestelsel is daardoor niet van toepassing op deze bankrekening.

Geld van klanten is ondergebracht op een rekening die losstaat van Weststeincard. Bij een eventueel faillissement van Weststeincard is je saldo dus veilig.