Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Dit betaalpakket kan sinds medio 2020 niet meer worden geopend.

Lees liever de reviews van de nieuwe, vervangende betaalrekeningen SNS Basis en SNS Compleet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit betaalpakket pakt vaak uit als een prima keuze voor veel Nederlanders. De klantenservice is uitstekend, zo blijkt uit meerdere tests. Bijvoorbeeld die van de Consumentenbond, maar ook ons eigen onderzoek.

Rekeninghouders van SNS Betalen moeten in de loop van 2020 kiezen welke rekening ze willen: SNS Basis of SNS Compleet. Bij SNS Compleet kun je zonder extra kosten een tweede rekeninghouder toevoegen en een extra betaalpas ontvangen. Het goedkopere SNS Basis mist deze en andere extra's. 

Veel aankopen die je doet met de SNS Wereldpas van SNS Compleet zijn automatisch verzekerd tegen beschadiging of verlies. Net zoals dat gebruikelijk is bij creditcards. De verzekering geldt telkens tot 30 dagen na aankoop.

Verder heeft SNS het volledige aanbod van een grote bank. SNS Winkels zijn ook nog over het hele land te vinden, dus binnenlopen voor hulp is mogelijk.

Tot slot biedt SNS Compleet enkele handige tools. Zoals een digitaal huishoudboekje en automatisch overboeken naar je spaarrekening bij een ingestelde bovengrens.

Ook kun je mobiel bankieren via een app, en je hebt de mogelijkheid om een eigen pas te ontwerpen (gratis bij een eerste aanvraag). Rood staan mag tot maximaal €2.500 en is de eerste drie dagen kostelooos.

Bijzondere aspecten

  • Goed bereikbare, behulpzame bank
  • Gratis 1 extra rekeninghouder met bankpas
  • Aankopen met de pinpas zijn tijdelijk verzekerd
  • Rood staan kost de eerste 3 dagen niets

- Waardering klantenservice: 9,3

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 juli 2020) *


Jaarlijkse kosten rekening€ 37,20
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening€ 37,20
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 15,75
Rente positief saldo0,01 % (tot saldo van € 5.000)
Rood staan9,00 %
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,15
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Vraag SNS Betalen hier aan


Waar staat de SNS Bank voor?

SNS Bank krijgt dikke voldoendes voor het investeringsbeleid. De bank geeft gematigde bonussen en investeert niet in wapens en ook niet in bedrijven die mensenrechten, arbeidsrechten of dierenwelzijn schenden. 

SNS Bank is onderdeel van de Volksbank, net als ASN Bank en Regiobank. Je geld bij deze banken samen wordt tot €100.000 beschermd door het depositogarantiestelsel.

Wat moet ik verder weten?

SNS Compleet kun je ook openen als gezamenlijke rekening.

* De tarieven in de tabel betreffen SNS Compleet.