José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Op een NIBC Direct Internetspaarrekening kun je sparen voor jezelf, maar ook voor je kind. De rentevergoeding is in beide gevallen gelijk.

NIBC Direct vergoedt een iets hogere rente dan veel andere banken. Dat maakt een spaarrekening bij deze bank ook aantrekkelijk als jeugdspaarrekening.

Een internetspaarrekening is eenvoudig te openen. Je moet hiervoor wel beschikken over een betaalrekening bij een Nederlandse bank, als tegenrekening.

Je kunt zo veel en zo vaak inleggen als je wilt en ook geld opnemen kan op ieder moment. De rente is variabel en wordt op 1 januari bijgeschreven.

Garantie

NIBC is in Nederland gevestigd en staat onder controle van de Nederlandsche Bank. De inleg valt onder het depositogarantiestelsel. Dat houdt in dat het tegoed tot 100.000 euro per rekeninghouder is gegarandeerd bij een eventueel faillissement.

Bijzondere aspecten

  • Open de rekening online
  • Onbeperkt storten en opnemen
  • Geen leeftijdsgrens

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en kenmerken


Maximale rente0,05 %
Rente-uitkeringPer jaar
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Leeftijd0 - 18 jaar

» Bezoek website


> Ga sparen op een NIBC Internetspaarrekening