Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Deze spaarrekening kan helaas niet meer worden geopend. Moneyou stopt in 2020 volledig met aanbieden van spaarrekeningen.

--------

Moneyou is een populaire internetbank met meer dan 100.000 spaarders. Alles verloopt online bij deze dochter van ABN Amro.

Op deze gratis, vrij opneembare spaarrekening is je spaargeld tot €100.000 gedekt door de Nederlandse staat. Dat betekent volkomen veilig sparen.

Moneyou biedt een eenvoudige en overzichtelijke spaarwebsite. Je opent de rekening in enkele minuten. Dat kan alleen online, je hoeft hiervoor dus niet naar een bankkantoor te gaan. Er hoeven ook geen papieren te worden opgestuurd.

De rekening beheer je vervolgens op je computer of via een app.

Het is mogelijk om in totaal vijf rekeningen te openen. Hiermee spaar je apart voor een nieuwe auto, een wereldreis of voor de studie van je kind. Moneyou noemt dit Doelsparen. Ook deze extra rekeningen zijn gratis.

Kiezen voor vaste rente

Moneyou heeft ook nog twee rekeningvarianten waarbij je het spaargeld tijdelijk vastzet, tegen een iets hogere rente.

Je kunt kiezen tussen een half jaar, 1 jaar en 2 jaar. De rente is vast gedurende deze periode. Er geldt dan wel een minimuminleg van €500.

Bijzondere aspecten

  • Zeer eenvoudig en duidelijk
  • Binnen een paar minuten te openen
  • Volledig te beheren via een app
  • Vrij opneembaar, zonder voorwaarden
  • Vijf doelspaarrekeningen mogelijk

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en voorwaarden


Maximale rente0,00 %
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringPer kwartaal

» Bezoek website