José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Sparen in Estland kan nu via het Nederlandstalige onlineplatform Raisin. De Estse Inbank biedt deposito’s aan waar je al met 2.000 euro voor terechtkunt.

Je kunt kiezen voor looptijden van 1 tot 5 jaar. Aan het eind van de looptijd krijg je het geld terug, plus de rente. Inbank vergoedt geen rente op rente.

De uitgekeerde rente kun je wel opnieuw inleggen als je het deposito op tijd verlengt. Dat kan online en moet 28 tot 5 dagen voor de einddatum gebeuren. Tussentijds geld opnemen is niet mogelijk.

Hoe werkt het?

Open online een rekening bij Raisin, het online bemiddelingsplatform voor sparen in Europa. Deze bankrekening wordt aangehouden bij de Belgische Keytrade Bank. Vervolgens kun je geld overmaken naar de rekening bij Raisin en van daaruit naar het gewenste deposito.

Belasting

Het saldo is uitsluitend in Nederland belast. Je hoeft hiervoor geen woonplaatsverklaring in te sturen.

Garantie

Inbank werkt met een Europese bankvergunning en valt daarmee ook onder het Europese garantiestelsel. Dat betekent dat 100.000 euro is gegarandeerd bij een eventueel faillissement.

Bijzondere aspecten

  • Volledig online te regelen
  • Verschillende looptijden
  • Estland houdt geen bronbelasting in
  • Kan worden verlengd

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 2.000,-
Rente-uitkeringEinde looptijd
1 jaar0,50 %
2 jaar0,96 %
3 jaar1,25 %
5 jaar1,40 %
Maximale garantie€ 100.000,-
DepositogarantieEuropees

» Bezoek website


> Open hier een deposito bij Inbank


Wat moet ik verder weten?

Inbank is in 2010 begonnen als financieel technologiebedrijf en heeft sinds 2015 een bankvergunning. Het bedrijf is gevestigd in de Estse hoofdstad Tallinn en heeft ook vestigingen in Letland en Polen.

Estland hoort sinds 2004 bij de Europese Unie en betaalt met de euro.