José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Tsjechische bank J&T Banka biedt spaardeposito’s met rente aan. De looptijden variëren van 9 maanden tot 10 jaar. De minimale inleg bedraagt 10.000 euro.

De rente blijft gedurende de hele looptijd gelijk. De rente komt niet tussentijds beschikbaar, maar pas aan het eind van de looptijd. Ook krijg je geen rente op rente vergoed.

In de periode van 28 tot 5 dagen voor het einde van de looptijd kun je kiezen voor verlengen. Eventueel kun je de rente-inkomsten opnieuw inleggen.

Tussentijds het geld opnemen kan niet.

Hoe werkt het?

Sparen bij J&T Banka verloopt via Raisin, een bemiddelaar in buitenlandse spaarproducten. Je opent dus eerst een bankrekening bij Raisin, die wordt ondergebracht bij Keytrade Bank in België. Dit proces verloopt volledig online. Daarna kun je geld overmaken van je eigen bankrekening naar je rekening bij Raisin. In de volgende stap zet je het geld op het deposito bij J&T Banka.

Belasting

Tsjechische banken zijn verplicht om 15 procent bronbelasting in te houden over de spaarrente die hun klanten krijgen. Nederlandse belastingplichtigen kunnen hiervan een vrijstelling krijgen als ze een woonplaatsverklaring kunnen laten zien. Deze kun je aanvragen bij de Nederlandse Belastingdienst. Doe dat circa drie maanden voor de vervaldatum van het deposito.

Garantie

Het Europese depositogarantiestelsel geldt ook voor deposito’s bij J&T Banka. Per rekeninghouder en per bank is daarmee een bedrag van 100.000 euro veiliggesteld in geval van een faillissement. Je krijgt dit bedrag echter uitgekeerd in Tsjechische kronen.

Bijzondere aspecten

  • 100% online
  • Keuze uit korte en lange looptijden
  • Verlengen is mogelijk

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 10.000,-
Rente-uitkeringEinde looptijd
1 jaar0,00 %
2 jaar0,40 %
3 jaar0,60 %
5 jaar0,80 %
Maximale garantie€ 100.000,- (in Tsjechische kronen)
DepositogarantieEuropees

» Bezoek website


> Open hier een deposito bij J&T Bank


Wat moet ik verder weten?

Raisin biedt Nederlandse spaarders de kans om hun spaargeld online onder te brengen bij buitenlandse banken. Het platform werkt met een vergunning van de AFM.

J&T Banka is een Tsjechische bank gevestigd in Praag. De bank bestaat sinds 1998. Tsjechië is sinds 2004 lid van de Europese Unie.