bankenvergelijking.nl
HomeVerzekeren Inboedelverzekering

Voor een inboedelverzekering hoef je niet naar een bank of verzekeringsadviseur. Je sluit deze zelf online af, bij een aanbieder naar keuze.

Klik op Meer info voor een review en een premievoorbeeld.

Vergelijk inboedelverzekeringen

Reaal Inboedelverzekering
Reaal Inboedelverzekering: ook schade door vallen of stoten wordt vergoed. Niet toegankelijk voor wie recent meerdere schades heeft geclaimd.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
Nowgo Inboedelverzekering Bewust
Nowgo Inboedelverzekering Bewust: voor iedereen toegankelijke verzekering met brede basisdekking. Kies een hoger eigen risico voor een lagere premie.
eigen risico: 
€ 100,-
afsluitkosten: 
€ 10,29
SNS Inboedelverzekering
SNS Inboedelverzekering: heeft een vast eigen risico, maar bij brand en inbraak betaal je niets zelf. Ook schade door vallen of stoten wordt vergoed.
eigen risico: 
€ 75,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
Centraal Beheer Inboedelverzekering
Centraal Beheer Inboedelverzekering: biedt een ruime dekking voor diefstal van apparatuur, plus bescherming tegen vandalisme. Via de werkgever afsluiten kan korting opleveren.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
Aegon Inboedelverzekering Basis
Aegon Inboedelverzekering Basis: vooral interessant voor huurders, want onder meer verbeteringen aan een huurwoning zijn meeverzekerd.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 6,05
Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering Basis
Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering Basis: je inboedel is ook verzekerd bij incidentele verhuur of een verhuizing. NN vergoedt tot €100.000 per gebeurtenis.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
ABN Amro Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
ABN Amro Inboedelverzekering Extra Uitgebreid: alleen voor klanten van ABN Amro. Flinke korting op de premie als je huis degelijk beveiligd is.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 4,39
ING Inboedelverzekering Basis
ING Inboedelverzekering Basis: alleen voor ING-klanten met een huis van steen. Ook spullen in de tuin zijn meeverzekerd.
eigen risico: 
€ 100,-
afsluitkosten: 
€ 5,-
ASR Inboedelverzekering Basis
ASR Inboedelverzekering Basis: afsluiten moet via een adviseur en kan niet direct online. Vrijwillig eigen risico tot €500.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 0,-

Wat is een inboedelverzekering?

Met een basis inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in huis tegen schade. Zoals je bankstel, tv, tablet, gamecomputer en je gordijnen.

Ook de fiets in je garage telt mee, en soms ook de meubels in de tuin.

Neem je iets mee uit huis, dan is het niet altijd gedekt. Je kunt je daar wel voor bijverzekeren.

Dat laatste geldt ook voor kostbaarheden zoals sieraden en collecties. Deze zijn bij elke verzekeraar gedekt tot een bepaald bedrag.

Zijn ze meer waard, dan vraag je extra dekking aan (allrisk) of een speciale verzekering voor kostbaarheden.

Waarvoor ben ik precies verzekerd?

Je spullen worden vergoed als ze worden gestolen bij een inbraak of beschadigd raken door een brand, storm of lekkage.

Stoot je zelf iets om of laat je iets kapotvallen, dan ben je alleen verzekerd als je voor allrisk hebt gekozen.

De premie voor een allriskverzekering ligt hoger dan voor een basisverzekering. Maar je krijgt dan wel hulp als er een glas wijn over je vloerkleed gaat.

Wanneer zijn je spullen niet verzekerd?

Je mag niet met opzet hebben gehandeld of nalatig zijn geweest.

Regent het bijvoorbeeld naar binnen omdat je het raam hebt open laten staan, dan keert de verzekeraar de schade waarschijnlijk niet uit.

Hij haat ook slechte kitnaden, mocht je een lekkage hebben.

Slijtage vergoeden verzekeraars nooit. Evenmin krasjes of deuken die ontstaan door normaal gebruik.

Verzekeraars vergoeden geen schade aan je inboedel die ontstaat door een aardbeving of overstroming.

Waarin verschillen inboedelverzekeringen?

De belangrijkste verschillen zitten in de basisdekking en het eigen risico (het schadedeel dat je zelf moet betalen). Maar ook in de maximale vergoeding voor kwetsbare spullen zoals sieraden, apparatuur en verzamelingen.

In onze reviews tonen we de maxima en geven we enkele voorbeelden van wat er wel en niet in de basisdekking zit. Het eigen risico kun je bij sommige aanbieders verhogen, voor een lagere premie.

Wat kost het?

De premie is voor iedereen anders. Deze hangt af van waar je woont, je gezinssamenstelling, het type woning en of je eigenaar of huurder bent. En dus ook van het eigen risico.

Je betaalt altijd assurantiebelasting (21%, elk jaar) en soms ook eenmalige afsluitkosten.

Bij elke inboedelverzekering tonen we een praktijkvoorbeeld.

Een inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering kun je apart afsluiten, zonder andere woonverzekeringen. Wel krijg je soms korting op de premie als je meer afsluit bij één verzekeraar. Bijvoorbeeld een verzekering voor het glas, de opstal en je aansprakelijkheid.

Bij bovenstaande aanbieders sluit je de verzekering zelf online af. Behalve bij ASR, bij deze verzekeraar móet je een adviseur inschakelen.

De grote banken verlangen dat je een betaalrekening bij ze hebt of opent. Heb je ook een hypotheek bij die bank, dan krijg je misschien korting.

Waar moet ik op letten?

Bekijk vooral hoe de verzekeraar het uit te keren schadebedrag vaststelt. In onze reviews geven we dit per verzekering aan.

Je ziet of de verzekeraar uitkeert op basis van nieuwwaarde of dagwaarde. In het eerste geval ontvang je het bedrag dat nodig is om hetzelfde product weer splinternieuw aan te schaffen.