bankenvergelijking.nl
homeVerzekeren Reisverzekering

Ook een doorlopende reisverzekering sluit je makkelijk zelf af bij een aanbieder naar keuze. Maar lees eerst wat je precies koopt.

Klik op Meer info voor een uitgebreide review met de belangrijkste productkenmerken.

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen

Reaal Doorlopende Reisverzekering
Reaal Doorlopende Reisverzekering: de reisverzekering van Reaal kun je zelf online afsluiten. Ga je op wintersport, dan heb je een aanvullende verzekering nodig.
eigen risico: 
€ 50,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
max. periode: 
90 dagen
Nowgo Doorlopende Reisverzekering
Nowgo Doorlopende Reisverzekering: kies zelf het dekkingsgebied, de maximale vergoedingen en extra dekking voor bijvoorbeeld wintersport.
eigen risico: 
€ 100,-
afsluitkosten: 
€ 4,24
max. periode: 
60 dagen
Nationale-Nederlanden Doorlopende Reisverzekering
Nationale-Nederlanden Doorlopende Reisverzekering: bij NN heb je een basisdekking die je kunt uitbreiden met medische kosten en wintersport. Kies een eigen risico tot €100 voor premiekorting.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
max. periode: 
180 dagen
Aegon Doorlopende Reisverzekering
Aegon Doorlopende Reisverzekering: bij schade door water- of wintersport wordt maximaal €200 vergoed. Kinderen blijven meeverzekerd, ook als ze studeren.
eigen risico: 
€ 100,-
afsluitkosten: 
€ 6,05
max. periode: 
90 dagen (180 dagen allrisk)
ABN Amro Doorlopende Reisverzekering
ABN Amro Doorlopende Reisverzekering: de basisdekking van ABN Amro vergoedt ook stages, vrijwilligerswerk en studiereizen. Een zakenreis moet je apart verzekeren.
eigen risico: 
€ 50,-
afsluitkosten: 
€ 4,39
max. periode: 
365 dagen
ING Doorlopende Reisverzekering
Doorlopende ING Reisverzekering: je sluit online af bij ING maar bent verzekerd bij NN. Ook voor ongevallen bij langlaufen, bergwandelen en duiksport.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 5,-
max. periode: 
90 dagen
Centraal Beheer Doorlopende Reisverzekering
Centraal Beheer Doorlopende Reisverzekering: dekt in de basis vrij weinig. Schade aan bagage en medische kosten zijn bijvoorbeeld niet inbegrepen. Voordeel: dagelijks opzegbaar.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
max. periode: 
180 dagen
SNS Doorlopende Reisverzekering
SNS Doorlopende Reisverzekering: kies uit 3 dekkingen: Europa, Europa-Plus en Wereld. Kinderen tot 26 jaar zijn meeverzekerd als ze thuis wonen.
eigen risico: 
€ 100,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
max. periode: 
45 dagen (60 dagen Wereld)
ASR Doorlopende Reisverzekering
ASR Doorlopende Reisverzekering: ook je eigen vakantiewoning, een stacaravan of een boot op een vaste ligplaats kun je verzekeren. Afsluiten kan wel alleen via een adviseur.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
max. periode: 
180 dagen

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je het hele jaar door verzekerd bent wanneer je op reis gaat. Een vakantie naar het buitenland of een nachtje weg in eigen land: het is allemaal gedekt.

Bij enkele verzekeringen telt ook een stage of vrijwilligerswerk in het buitenland mee.

Waarvoor ben ik precies verzekerd?

Word je ziek op vakantie of moet je plotseling terug naar huis omdat een naaste erg ziek wordt of overlijdt, dan worden de extra kosten om thuis te komen gedeeltelijk of helemaal vergoed.

Je bent ook altijd verzekerd voor de kosten van hulpverlening bij een ongeval, en meestal ook voor medische kosten en voor diefstal van of schade aan je bagage.

Soms vergoedt de doorlopende reisverzekering schade aan je vakantieverblijf en onvoorziene kosten voor een langer verblijf door een staking, natuurramp of grenssluiting.

Standaard ben je beschermd in alle landen in Europa en veel landen rondom de Middellandse Zee. Je kunt ervoor kiezen dit uit te breiden naar een werelddekking.

Waarvoor ben ik meestal niet verzekerd?

Een annuleringsverzekering zit niet in het pakket. Dit dien je apart te verzekeren, dan worden ook de kosten van het hotel en de reis voor een groot deel vergoed.

Ga je skiën of snowboarden? Dan heb je meestal een aanvullende wintersportverzekering nodig. Je bent dan ook verzekerd voor de kosten die gemaakt worden als je met een helikopter opgehaald moet worden van de piste.

Een doorlopende reisverzekering vergoedt nooit iets wat je had kunnen voorzien. Bijvoorbeeld als je ziek bent maar toch op vakantie gaat. Ook je bagage onbeheerd achterlaten wat tot diefstal leidt wordt niet vergoed. Evenmin de schade door roekeloos gedrag, alcoholmisbruik of nalatigheid.

Negeer je een negatief reisadvies, dan ben je niet verzekerd wanneer er iets gebeurt.

Hoe kan ik een reisverzekering afsluiten?

Een doorlopende reisverzekering kun je gemakkelijk online afsluiten. Bij enkele aanbieders, zoals ASR, moet je eerst een afspraak maken met een adviseur.

In ons overzicht staan hoofdzakelijk verzekeringen die je zelf online kunt regelen zonder dat je naar een kantoor moet.

Waarin verschillen reisverzekeringen?

De meeste verzekeringen dekken in de basis alleen Europa en kosten die je moet maken wanneer er iemand ziek wordt. Alle overige opties zoals bagage, geneeskundige kosten, annulering en wintersport dien je bij veel verzekeringen apart te regelen.

Ook het eigen risico kan verschillen. Soms staat het bedrag vast, maar vaak kun je dit zelf bepalen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Kinderen zijn op verschillende manieren meeverzekerd. Soms tot een leeftijd van 5 jaar en soms totdat ze op zichzelf gaan wonen. Ook de maximale reisduur is per verzekering anders.

Wat kost het?

Je betaalt een vast bedrag per maand per persoon. Over het algemeen geldt: hoe lager deze premie, hoe minder er in de basis wordt gedekt.

Bij Centraal Beheer bijvoorbeeld betaal je standaard een zeer lage maandpremie per persoon. Echter schade aan je bagage en kosten bij ongevallen en medische kosten zijn dan niet gedekt. Kijk dus niet alleen naar de standaardpremie.

Vaak krijg je korting wanneer je meerdere verzekeringen bij één maatschappij afsluit. Houd tot slot ook rekening met eenmalige afsluitkosten bij sommige aanbieders.

Waar moet ik op letten?

Bekijk goed wat er gedekt wordt. In onze reviews kun je duidelijk zien welke zaken standaard verzekerd zijn en welke niet. Ook is het belangrijk dat je weet welke bedragen je uitgekeerd krijgt, mocht er iets gebeuren.