bankenvergelijking.nl
homeVerzekerenReisverzekering Tijdelijk

Een kortlopende reisverzekering biedt dekking voor de periode dat je op vakantie bent.

Je kunt deze verzekering zelf afsluiten via onze reviews. Dat is meestal voordeliger dan meteen regelen bij het boeken van de reis.

Reisverzekeringen vergelijken op de premie heeft weinig zin, aangezien de dekking bij iedere verzekeraar anders is. Lees liever waarvoor je wel en niet verzekerd bent en maak dan je keuze. Klik op Meer info voor volledige reviews!

Vergelijk kortlopende reisverzekeringen - onze selectie:

Nowgo Kortlopende Reisverzekering
Nowgo Kortlopende Reisverzekering: dekt de voornaamste risico's, uit te breiden met medische kosten, wintersportdekking en contant geld.
eigen risico: 
€ 50,-
afsluitkosten: 
€ 2,-
max. periode: 
90 dagen
Centraal Beheer Kortlopende Reisverzekering
Centraal Beheer Kortlopende Reisverzekering: dekt personenhulp in Europa of de hele wereld. Geen eigen risico. Ook interessant voor groepen.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 0,-
max. periode: 
onbeperkt
ANWB Kortlopende Reisverzekering
ANWB Kortlopende Reisverzekering: ANWB-leden verzekeren hun vakantierisico's met 5% korting. Flexibele reispolis zonder verplicht eigen risico.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 4,30
max. periode: 
onbeperkt
Allianz Kortlopende Reisverzekering
Allianz Kortlopende Reisverzekering: complete verzekering met dekking in Nederland, Europa, de hele wereld of de wereld zonder Amerika en Canada.
eigen risico: 
€ 0,-
afsluitkosten: 
€ 4,50
max. periode: 
onbeperkt
ABN Amro Kortlopende Reisverzekering
ABN Amro Kortlopende Reisverzekering: keuze uit standaard en uitgebreide dekking, laag eigen risico, Europa- en werelddekking.
eigen risico: 
€ 50,-
afsluitkosten: 
€ 3,50
max. periode: 
180 dagen

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering dekt de risico’s tijdens de vakantie. De verzekering heeft een begin- en een einddatum die samenvalt met de vertrek- en terugkomstdatum. Je betaalt dus alleen premie voor de periode dat je echt weg bent. Ook kun je nooit vergeten om de verzekering weer op te zeggen.

Voor wie is deze verzekering geschikt?

Mensen die hooguit één of twee keer per jaar op vakantie gaan en daarbij maximaal drie of vier weken weg zijn, doen er goed aan om een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Ga je vaker en/of langer weg, dan is een doorlopende reisverzekering een betere keuze.

Wat zijn de verschillen?

Bij sommige reisverzekeringen ligt de dekking in grote lijnen vast, bij andere heb je als klant veel meer te kiezen tussen losse modules.

Verder verschillen de polissen sterk in de maximumbedragen die ze vergoeden voor bijvoorbeeld apparatuur en sportuitrustingen.

Er gelden ook uiteenlopende maximumbedragen per persoon en per polis en verschillende eigen risico’s.

Kinderen zijn vaak tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd. Deze leeftijd verschilt per polis.

Waar moet ik op letten?

Als je een reis boekt, kun je vaak in één moeite door een reisverzekering afsluiten voor de duur van de reis. Dit is meestal niet de voordeligste optie. De reisaanbieder werkt hiervoor samen met één verzekeraar. Het is veel slimmer om zelf verschillende verzekeringen te vergelijken en de verzekering af te sluiten die het beste bij je past.

Verzeker alleen risico’s die niet op een andere polis zijn gedekt. Heb je een aanvullende zorgverzekering met werelddekking, dan is een dekking van medische kosten overbodig.

Denk ook aan een eventuele buitenshuisdekking van een inboedelverzekering voor smartphones, een pechhulpverzekering voor de auto en een rechtsbijstandverzekering.

Waarvoor ben ik verzekerd?

Een kortlopende reisverzekering kent dezelfde dekkingen als een doorlopende reisverzekering. Het belangrijkst zijn de kosten voor noodsituaties en een onverhoopte vroegtijdige terugkeer. Denk aan een ziekte, ongeval of overlijden van jezelf, een reisgenoot of een thuisblijver.

Wat er verder verzekerd is, ligt aan de polis en de keuzes die je zelf maakt. Zo kun je medische kosten meeverzekeren, maar als je genoeg hebt aan je (aanvullende) zorgverzekering kun je deze module vaak ook weglaten.

Ook wat bagage betreft kun je bij veel verzekeraars zelf kiezen voor meer of minder dekking, bijvoorbeeld voor dure apparatuur of een kostbare sportuitrusting.

Een verzekering met werelddekking is nodig als je buiten Europa op vakantie gaat. Marokko, Tunesië, Egypte en Israël en vallen vaak wel onder de Europese dekking.

Waarvoor ben ik niet verzekerd?

Ga je met gebruikte spullen op pad, dan ben je niet verzekerd voor de nieuwwaarde. Die krijg je alleen vergoed als de spullen aantoonbaar maximaal een jaar oud zijn.

Annulering is meestal niet gedekt. Hiervoor heb je dus een aparte verzekering nodig, die je vaak wel tegelijkertijd kunt afsluiten.

Schade tijdens wintersport is vaak niet gedekt, maar wel bij te verzekeren.

De verzekeraar verwacht dat je op vakantie goed op je spullen past en voorzichtig bent, anders wordt de schade niet vergoed. Om die reden zijn vaak ook gevaarlijke sporten uitgesloten.

Wat kost een tijdelijke reisverzekering?

De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van het aantal personen, de duur van de vakantie, het dekkingsgebied en eventuele keuzes voor aanvullingen of een hogere dekking. Daarnaast vraagt de verzekeraar vaak poliskosten.

Hoe kan ik een reisverzekering afsluiten?

De meeste verzekeringen kun je gewoon via internet afsluiten.