Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Alfa Commercial Finance, een zelfstandige Nederlandse financieringsmaatschappij, krijg je krediet op basis van je openstaande vorderingen. Het is de bedoeling dat je al je facturen overdraagt.

Alfa kan daarbij ook het debiteurenbeheer helemaal van je overnemen en het risico op wanbetaling verzekeren. Uitbetaling van nieuwe facturen die je indient op een onlineportaal volgt telkens binnen 24 uur.

Voor wie?

De factoringdiensten van Alfa Commercial Finance zijn bedoeld voor bedrijven in het mkb met een omzet onder 10 miljoen euro. Je klanten zijn andere bedrijven, nooit particulieren.

Je wilt graag ál je facturen overdragen. Heb je slechts incidenteel een factuur die je wilt verkopen, kies dan een aanbieder van moderne factoring (invoice discounting, per factuur) en geen fullservice aanbieder zoals Alfa.

Hoe werkt het?

Alfa biedt factoring in de vorm van een rekeningcourantkrediet. De limiet daarvan is gerelateerd aan het totale saldo van je uitstaande facturen.

Dat betekent dat de limiet meegroeit met je onderneming en niet statisch is zoals bij de bank. Je betaalt alleen kosten over wat je daadwerkelijk opneemt.

Alfa heeft een online omgeving waarin je facturen aanlevert en inzicht hebt in je krediet en verzekering.

Wat kost het?

Bij Alfa betaal je rente op jaarbasis over het opgenomen saldo van je limiet, plus een vergoeding voor het debiteurenbeheer en het afdekken van het debiteurenrisico.

De precieze kosten van factoring moet je bij Alfa Commercial Finance opvragen, de maatschappij vermeldt ze niet op haar website. De kosten van het debiteurenbeheer hangen onder meer af van je omzet en het aantal debiteuren en facturen.

Bijzondere aspecten

  • Fullservice factoring: al je facturen worden meteen uitbetaald
  • Inclusief debiteurenbeheer en -verzekering 
  • Volledig inzicht op een onlineplatform

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening-
Maximale lening-
Factorvergoeding-
Renteopvragen
DebiteurenbeheerJa
DebiteurenverzekeringJa

» Bezoek website


> Ga naar de website van Alfa Commercial Finance


Overzicht eigenschappen

- Minimumbedrag factuur: geen minimum (onbekend)
- Eén factuur insturen mogelijk: nee
- Volledig debiteurenbeheer mogelijk: ja
- Risico op wanbetaling gedekt: ja
- Doorlopend krediet mogelijk: ja
- Minimumjaaromzet: geen minimum, wel maximum (€10.000.000)

Wat moet ik verder weten?

Alfa Commercial Finance is een zelfstandige factoringmaatschappij gevestigd in Alphen aan de Rijn.

Let op: we hebben voor deze review gebruik gemaakt van de meest recente tarieven en voorwaarden die de aanbieder aan ons bekend heeft gemaakt. Ze kunnen gewijzigd zijn.