José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Via het onlineplatform debiteurenbeurs.nl verschaf je jezelf werkkapitaal door een of meer van je facturen te verkopen aan de crowd.

Debiteurenbeurs.nl is geen traditioneel factoringbedrijf maar een marktplaats. Dit betekent dat beleggers kunnen bieden op elke factuur die je uploadt.

Zij moeten binnen drie dagen een bod uitbrengen. Je hoeft dus nooit lang te wachten op het geld dat je nodig hebt voor bijvoorbeeld een investering of de betaling aan een leverancier.

Interessant aan Debiteurenbeurs is dat het werkt met individuele facturen. Je bent vrij om incidenteel een vordering aan te bieden en gaat geen langlopend contract aan. Er geldt wel een minimumbedrag van €2.000 per factuur.

Voor wie?

Debiteurensbeurs.nl is geschikt voor ondernemers met debiteuren in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk of Ierland. Je hebt een KvK-nummer nodig.

Hoe werkt het?

Aanmelden op Debiteurenbeurs duurt een kwartiertje. Vervolgens beslis je helemaal zelf welke facturen je wilt veilen.

Debiteurenbeurs screent elke debiteur, vraagt hem om toestemming en stort binnen drie dagen een voorschot op je rekening. Je geeft vooraf zelf aan hoe hoog het voorschot moet zijn.

Mocht een debiteur uiteindelijk niet betalen, dan moet je de vordering terugkopen.

Wat kost het?

Je spreekt zelf een rente af met een investeerder. Denk hierbij aan 1 à 2% per 30 dagen. Na afronding van de lening moet je ook een vergoeding van 2,5% per factuur betalen aan Debiteurenbeurs.

Volgens statistieken van het platform zijn de totale kosten gemiddeld 4,2% van de factuurwaarde. Het gemiddelde voorschot is 91%.

Bijzondere aspecten

  • Geen maandelijkse of jaarlijkse kosten
  • Ook 1 of slechts enkele facturen mogelijk
  • Nuttig voor incidentele behoefte aan kapitaal
  • Te combineren met andere financieringen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 2.000,-
Maximale lening-
Factorvergoeding2,5 % per factuur
Rente1,0 - 2,0 % per 30 dagen
DebiteurenbeheerNee
DebiteurenverzekeringNee

» Bezoek website


> Vraag dit product hier aan


Overzicht eigenschappen

- Minimumbedrag factuur: €2.000
- Eén factuur insturen mogelijk: ja
- Volledig debiteurenbeheer mogelijk: nee
- Risico op wanbetaling gedekt: nee
- Doorlopend krediet mogelijk: nee
- Minimumomzet: geen minimum

Wat moet ik verder weten?

* Debiteurenbeurs bestaat sinds 2013 en is een merknaam van Captix BV in Enschede. Dit bedrijf staat onder toezicht van de AFM (ontheffing).

* Betaalt je klant niet of te laat, dan moet je de factuur terugkopen. Ook de rente voor de investeerder ben je dan verschuldigd.

Let op: we hebben voor deze review gebruik gemaakt van de meest recente tarieven en voorwaarden die de aanbieder aan ons bekend heeft gemaakt. Ze kunnen gewijzigd zijn.