Met Azimo voor Bedrijven maak je geld over naar het buitenland in meer dan 60 muntsoorten. Je kunt betalingen doen aan leveranciers en medewerkers in 189 landen. Een account aanmaken is gratis.

Als je een account hebt, maak je online geld over door de bankgegevens en de muntsoort van de ontvanger in te vullen. Het is ook mogelijk om het geld contant klaar te laten leggen bij een ophaalpunt.

Na het invullen van de overschrijving zie je meteen hoeveel de ontvanger betaald krijgt, rekening houdend met de kosten. Je kunt ook eerst invullen wat de ontvanger moet krijgen, dan zie je wat je daar zelf voor moet betalen.

Betalen kan onder meer met een bankoverschrijving, iDeal of via een creditcard (geen American Express).

Gemiddeld staat het bedrag binnen één werkdag op de rekening van de ontvanger.

Geld ontvangen kan bij Azimo nog niet.  

Wat kost het?

Een account bij Azimo voor Bedrijven is gratis. Ook de eerste vijf overschrijvingen kun je gratis doen bij wijze van welkomstcadeautje. Daarna ga je per keer een fee betalen van 2,99 euro.

Ook betaal je een commissie boven op de wisselkoers. Deze commissie hangt af van het valutapaar en wisselt regelmatig.

Bijzondere aspecten

  • Betaal maximaal 250.000 Britse pond per keer
  • Volg je betaling met notificaties
  • Stuur geld naar een mobiele portemonnee
  • Engelstalige website en servicedesk

Belangrijkste kosten


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Bijschrijving Am. dollar- (nog niet mogelijk)
Afschrijving Am. dollar€ 2,99 + wisselkoersopslag

» Bezoek website


> Open hier een account bij Azimo


Wat moet ik verder weten?

Azimo heeft een vergunning als elektronischgeldinstelling van zowel De Nederlandsche Bank als de Britse autoriteit financiële markten (FCA). Daarmee is het bedrijf verplicht je geld veilig te bewaren, maar het depositogarantiestelsel is niet van toepassing.

Azimo voor Bedrijven is geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven, ook voor stichtingen en verenigingen. Het is niet mogelijk om één account met meer personen te gebruiken. Andere personen binnen het bedrijf kunnen zich wel met een ander e-mailadres registreren voor een eigen account.