José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Het Ondernemerskrediet van Atlantis Financiers is een zakelijk krediet dat je online kunt aanvragen. Telefonische hulp en contact met een adviseur is echter ook mogelijk.

Een krediet bedraagt minimaal 5.000 en maximaal 1 miljoen euro.

Voor de aanvraag heb je een goed en duidelijk ondernemersplan nodig. Atlantis wil onder meer weten waar je het geld voor gaat gebruiken.

Bedenk zelf vooraf hoeveel je maandelijks wilt aflossen en welke zekerheden je kunt bieden als onderpand voor de lening.

Hoe werkt het?

Het zakelijk krediet vraag je aan via een onlineformulier. Binnen 48 uur ontvang je een reactie hierop.

Is het antwoord positief en ziet Atlantis kansen, dan volgt meteen een voorstel via mail. Is de reactie negatief of wil Atlantis meer weten, dan krijg je een telefoontje. Atlantis bespreekt dan eventuele andere mogelijkheden.

Voor de aflossing kan de looptijd onbepaald zijn, tot maximaal 120 maanden. Eerder of later aflossen is in overleg mogelijk.

Voor wie?

Dit krediet is geschikt voor zowel starters als ervaren ondernemers in het mkb. Ook zzp'ers kunnen in aanmerking komen. De omzet moet wel minimaal 250.000 euro per jaar zijn.

Het maakt in principe niet uit hoelang het bedrijf bestaat of hoe hoog de kredietaanvraag is.

Wat kost het?

De leenrente hangt af van je bedrijfssituatie (het risico voor Atlantis) en kan liggen tussen 4,5% en 12% per jaar. Daarnaast kan er een reserveringsprovisie gelden. Atlantis rekent geen afsluitkosten.

Bijzondere aspecten

  • Online aan te vragen
  • Toegankelijk voor veel ondernemers
  • Vrij aflossen
  • Begeleiding door relatiemanager is mogelijk

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening€ 1.000.000,-
Renteop aanvraag

» Bezoek website


> Vraag dit zakelijk krediet hier aan


Wie is Atlantis Financiers?

Atlantis is een financier voor het mkb. Het bedrijf heeft vestigingen in 's-Hertogenbosch en in het Belgische Herentals.