José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Heb je plotseling geld nodig voor je bedrijf? Dan kun je voor een kortlopende lening aankloppen bij OPR-Bedrijfskrediet. Als je aan de voorwaarden voldoet, leen je tot maximaal 50.000 euro. Je moet dit in uiterlijk twaalf maanden terugbetalen.

Je vraagt de lening digitaal aan, compleet met de gegevens van de vereiste borgsteller(s). Heb je alles ingeleverd vóór 16.00 uur? Dan ontvang je nog dezelfde dag een beslissing over de lening. De volgende werkdag kun je al over het geld beschikken.

Hoe werkt het?         

Na de online aanvraag controleert OPR-Bedrijfskrediet je kredietwaardigheid. Ook moet iemand persoonlijk borg staan, bij een lening van meer dan 20.000 euro twee personen. Borgstellers kunnen online elektronisch hun handtekening zetten.

Terugbetalen kan alleen in vaste, maandelijkse termijnen. Geld opnieuw opnemen kan niet.

Voor wie?

Een lening van OPR-Bedrijfskrediet is bedoeld voor ondernemingen die onverwacht geld nodig hebben, bijvoorbeeld voor een kapotte machine of wegens snelle groei.

De onderneming moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en een goede reputatie hebben. De aanvrager en de borgsteller(s) moeten een goede krediethistorie hebben.

Wat kost het?

De kosten hangen af van de looptijd en de hoogte van de lening. Op de website kun je precies zien wat je maandelijkse bedrag wordt aan rente en aflossing bij een gekozen bedrag en looptijd. Hoe hoger het geleende bedrag en hoe korter de looptijd, des te lager de rente.

Leen je bijvoorbeeld 50.000 euro en betaal je het na een maand terug, dan betaal je een vergoeding van 3.850 euro. Dat is 7,70 procent van het geleende bedrag.

Leen je 3.000 euro en betaal je het in 12 maanden terug, dan betaal je een vergoeding van 2.724 euro. Dat is 90,80 procent van het geleende bedrag.

Bijzondere aspecten

  • Kortlopende lening
  • Duidelijkheid over de kosten
  • Online aanvragen

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 3.000,-
Maximale lening€ 50.000,-
Renteop aanvraag

» Bezoek website


> Vraag hier een OPR-Bedrijfskrediet aan


Wie is OPR-Bedrijfskrediet?

OPR-Bedrijfskrediet wordt verstrekt door OPR-Finance, gevestigd in Amsterdam. Dit is een Nederlandse dochter van het Finse OPR-Finance Oy, dat bestaat sinds 2005. Verder heeft dit bedrijf vestigingen in Zweden, Denemarken en Tsjechië.