José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Rabo Bizzy is een betaalrekening en boekhoudpakket in één. Bovendien kun je al je klanten een betaalverzoek sturen, zodat je je geld sneller binnen hebt. Na een voordelige kennismaking lopen de kosten wel snel op.

Rabobank Zakelijke Rekening is de basis voor Rabo Bizzy. Boekhoudpakket Tellow komt daar bij. Af- en bijschrijvingen verschijnen automatisch in Tellow, bonnetjes en facturen kun je zelf scannen.

Vervolgens zet Tellow je btw-aangifte klaar en de gegevens voor de aangifte inkomstenbelasting. Je krijgt een alert als het tijd is om een aangifte in te dienen.

Je kunt in Tellow ook facturen maken met een betaallink erin of een betaalverzoek versturen via Whatsapp. Ten slotte is een bedrijfsspaarrekening inbegrepen, waarop je geld opzij kunt zetten voor de belasting.

Wat kost het?

Voor deze handige extra’s betaal je per maand 2,55 euro boven op de kosten van een gewone zakelijke rekening. Bonnetjes inscannen kost 29 cent per stuk. Verder betaal je ook kosten per transactie. Zo kost een betaald betaalverzoek 15 cent.

Starters betalen het eerste jaar 60 euro voor Bizzy. Ook hoeven ze geen kosten te betalen voor het verwerken van bonnen in Tellow. Bovendien betalen ze de maandelijkse kosten voor de zakelijke rekening (9,95 euro) en voor transacties pas als die in totaal boven de 70 euro uitkomen.

Ben je geen starter, dan betaal je de eerste 3 maanden 7,50 euro en geen kosten voor het verwerken van bonnen.

Bijzondere voordelen

  • Zeer gebruiksvriendelijke boekhoudtool
  • Volledig pakket
  • Uit te breiden met betaalopties voor klanten
  • Maandelijks opzegbaar

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten (tarieven per 1 januari 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 150,-
Bankpas€ 0,-
Internetbankieren€ 0,-
Tweede betaalpas€ 19,80
Extra betaalrekening€ 150,-
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 33,-
Bijschrijving€ 0,15 + € 0,085 informatiekosten
Afschrijving€ 0,09 + € 0,085 informatiekosten
Pinbetaling in eurogebied0.00
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00 + wisselkoersopslag
Wisselkoersopslag1,20 %
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan-
Boekhoudkoppeling mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse

> Ontdek meer over Rabo Bizzy!


Wat zit er standaard in dit pakket?

Zakelijke rekening, bankpas, internetbankieren, online boekhoudprogramma Tellow, betaalverzoeken en bedrijfsspaarrekening.

Voor wie geschikt?

Zzp'ers met een eenmanszaak en bv’s met maximaal 1 bestuurder en 4 medewerkers.

Retailers kunnen Rabo Bizzy alleen gebruiken als ze facturen sturen. Tellow is niet ingesteld op een voorraadadministratie. Tellow kan ook niet overweg met inkomsten die deels btw-vrij zijn.

Je kunt Rabo Bizzy alleen online openen als je al privé of zakelijk een rekening hebt bij de bank. Anders moet je er voor naar een bankkantoor en kun je ook geweigerd worden als klant.