bankenvergelijking.nl
HomeAanvullend Pensioen Degiro Pensioenrekening

 Degiro Pensioenrekening   aanvragen

Degiro Pensioenbeleggen

Zelf beleggen voor uw pensioen is ook mogelijk bij Degiro.

U koopt helemaal zelfstandig aandelen en obligaties, zonder hulp. De inleg staat daarbij echter op een geblokkeerde lijfrenterekening in plaats van op een gewone beleggingsrekening. Met het kapitaal koopt u later een uitkering bij een pensioenuitvoerder.

Dit pensioenbeleggen is fiscaalvriendelijk. Over de beleggingswaarde hoeft geen vermogensbelasting te worden betaald. Hebt u een pensioentekort, dan zijn de stortingen aftrekbaar.

Voor wie?

De pensioenrekening is bedoeld voor wie zelfstandig wil beleggen voor een aanvulling op zijn AOW. U bouwt geen of te weinig pensioen op bij uw werkgever en hebt een inkomen onder €103.317.

Hoe werkt het?

De pensioenrekening kan simpel online worden geopend. Vervolgens wordt de jaarruimte berekend: het bedrag dat u fiscaal aftrekbaar mag sparen voor uw pensioen. Na de eerste storting begint u met beleggen via het platform van Degiro.

Waarin kunt u beleggen?

U kiest naar eigen inzicht uit aandelen, obligaties, ETF's en fondsen op beurzen in 18 landen.

Wat kost het?

Degiro vraagt jaarlijks 0,20% van de portefeuillewaarde. Transactiekosten zijn er pas wanneer ze boven die 0,20% uitkomen.

Belangrijkste voordelen

  • Zeer lage kosten
  • Fiscaal voordeel
  • Vrij beleggen, geen dure huisfondsen
  • Toegang tot beurzen in 18 landen
  • Ook keuze uit ruim 700 fondsen

> Open hier een pensioenrekening bij Degiro!

Wat moet ik verder weten?

Het vermogen dat u opbouwt kan niet worden opgenomen voor iets anders dan een periodieke pensioenuitkering. Ook bijstorten kan niet onbeperkt.

Degiro geeft geen enkel advies, het biedt alleen toegang tot de beurs. U hebt geen zekerheid over het rendement op uw inleg.

Belangrijkste kenmerken
Beheerkosten0,20 %
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-
ยป Bezoek website