Dienstverlening

Wie zijn wij?

Deze vergelijkingssite wordt gemaakt door internetbureau Netcapital. Wij ordenen productinformatie die voor iedereen te vinden is op de websites van financieel dienstverleners in Nederland.

Wij zijn zelf geen financieel adviseur en hebben ook geen inzicht in de aanvraag of het beheer van uw product. U kunt deze website alleen gebruiken als hulpmiddel in uw zoektocht naar financiële producten die u online wilt aanvragen. Voor vragen over het product moet u zich altijd wenden tot de desbetreffende aanbieder, niet tot Bankenvergelijking.

Wat doet Bankenvergelijking voor u?

Via onze website kunt u financiële producten vergelijken en vervolgens aanvragen. Wij selecteren de populairste producten per financiële categorie. Van elk product is er een korte beschrijving, plus een vermelding van de belangrijkste eigenschappen zoals tarieven en voorwaarden.

Voor een goede vergelijking moet u eerst zelf bepalen wat u zoekt en wat belangrijk voor u is. U bepaalt uiteindelijk zelf welk product geschikt lijkt om aan te vragen. Bij elke productreview staat een link naar de aanvraagpagina van de betreffende aanbieder.

Het aanvragen gebeurt altijd op de website van de door u geselecteerde aanbieder. Wij bemiddelen daar niet in en krijgen ook geen inzicht in uw klantgegevens. Als u vragen heeft over een aanvraag, moet u zich dus wenden tot de desbetreffende aanbieder.

Deze website levert u kortom alleen openbare informatie, op zo'n manier dat u zelf in staat bent om producten goed te vergelijken. U mag aan ons wel algemene vragen stellen over financiële producten, waar u ze kunt vinden en hoe u ze kunt aanvragen. Maar wij geven u geen individueel advies over een specifiek product.

Hoe volledig is onze vergelijking?

In onze vergelijking nemen we niet alle producten op. We streven ernaar om 80% van de meest aangevraagde producten te tonen. Wij vergelijken hierbij zowel aanbieders waarmee we afspraken hebben als andere aanbieders waarvan wij vinden dat zij een plek op de website verdienen. Wij werken samen met onder meer de volgende aanbieders (selectie):


Hoe verdienen wij met het vergelijken van producten?

Wanneer u via onze website een product afsluit, ontvangen wij hiervoor meestal een eenmalige vergoeding van de betreffende aanbieder, mits wij een contract met hem hebben afgesloten. Bij sommige aanbieders geldt een vergoeding per doorgeschakelde bezoeker.

Hoe waarborgen we onze onafhankelijkheid?

Bankenvergelijking probeert afspraken te maken met een zo groot mogelijk aantal aanbieders en de verschillen in vergoedingen zo klein mogelijk te houden.

Namens Bankenvergelijking,

Dirk Folkerts
dirk.folkerts@netcapital.eu