José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Doelbeleggen.nl is specialist in beleggen voor een specifiek doel, zoals pensioen. Voordat je begint met beleggen bepaal je eerst je doel. Doelbeleggen.nl helpt je dit te bereiken.

Op de website kun je een account aanmaken, om met de Doelmeter te kunnen uitrekenen welk doel haalbaar is. Hiervoor vul je gegevens in, zoals je leeftijd, je pensioenleeftijd en de duur en hoogte van je gewenste pensioen. Geef ook aan hoeveel je eenmalig en periodiek wilt inleggen.

Wat is het?

Doelbeleggen.nl biedt een fiscaalvriendelijke manier van pensioen opbouwen. Aan de hand van je wensen en persoonlijke omstandigheden krijg je een beleggingsplan. Je kiest zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt. Als je doel in gevaar komt, krijg je een waarschuwing van Doelbeleggen.nl.

Waarin kun je beleggen?

Je belegt volgens één van de vijf profielen die Doelbeleggen.nl heeft samengesteld. Het profiel met het laagste risico belegt meer in obligaties, het profiel met het hoogste risico belegt meer in aandelen.

Doelbeleggen.nl maakt hiervoor gebruik van indextrackers. Dat zijn beleggingsfondsen die zijn samengesteld volgens een vaststaande ranglijst. Er is dus geen actieve beheerder, wat de fondskosten laag houdt (gemiddeld 0,18 procent, verwerkt in de koers).

Wat kost het?

Over je inleg betaal je 0,10 procent transactiekosten. Verder betaal je ieder kwartaal 0,1875 procent beheerkosten, oftewel 0,75 procent per jaar. Afsluitkosten zijn er niet.

Bijzondere aspecten

  • Flexibele inleg
  • Inleg onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar
  • Kapitaal overhevelen van andere aanbieder kan ook
  • Telefonische ondersteuning
  • Bij overlijden gaat het opgebouwde kapitaal naar je nabestaanden

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,75 %
Afsluitkosten€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-

» Bezoek website


> Begin hier met Doelbeleggen voor pensioen


Wat moet ik verder weten?

Het is verplicht om het eindbedrag te gebruiken voor pensioen. Het bedrag besteden aan iets anders of tussentijds opnemen mag niet.

Doelbeleggen.nl is een handelsnaam van Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer. De beleggingsinstelling won meermaals een Gouden Stier, het meest recent in 2022. Het bedrijf is geregistreerd bij de AFM.