José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Pensioenbeleggen.nl kun je kapitaal opbouwen voor je pensioen met behulp van indexfondsen. Als je een pensioentekort hebt, is de inleg onder voorwaarden aftrekbaar voor de belasting.

The Index People is de beleggingsinstelling achter Pensioenbeleggen.nl. The Index People belegt je geld in indexfondsen die rechtstreeks worden gekocht bij de aanbieder, dus niet op de beurs. Daarmee worden kosten bespaard, wat ten goede komt aan je pensioen.

Met het kapitaal koop je op of rond je pensioendatum een lijfrente. Dat is verplicht om belastingvoordeel te kunnen krijgen.

Voor wie?

Pensioenbeleggen.nl is geschikt voor mensen die extra pensioen willen opbouwen met belastingvoordeel. Als je al een lijfrenterekening of -polis hebt bij een andere aanbieder, kun je die laten overdragen naar Pensioenbeleggen.nl. Hetzelfde geldt voor een stamrechtrekening.

Hoe werkt het?

Je opent je beleggingsrekening online. Hiernaar kun je vanaf een vaste tegenrekening bedragen overmaken, zoveel en zo vaak als je wilt. Automatisch inleggen kan ook.

Waarin kun je beleggen?

The Index People kiest goed gespreide indexfondsen die passen bij je risicoprofiel. Je kunt zelf geen invloed uitoefenen op je beleggingen. Je kunt wel in overleg je risicoprofiel kiezen en aanpassen.

Wat kost het?

Pensioenbeleggen.nl kost jaarlijks 24 euro. Verder betaal je 0,38 procent beheerkosten. Transactiekosten zijn er niet.

Binnen de indexfondsen waarin je belegt, worden 0,17 tot 0,20 procent kosten in rekening gebracht. Die gaan af van de koers van het fonds.

Bijzondere aspecten

  • Goed gespreid beleggen
  • Geen omkijken naar je beleggingen
  • Scherpe prijzen
  • Volg de waarde van je beleggingen online

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,38 % (+ € 24 p.j. + fondskosten)
Afsluitkosten€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-

» Bezoek website


> Begin hier met Pensioenbeleggen.nl


Wat moet ik verder weten?

Pensioenbeleggen.nl geeft geen advies.

The Index People bewaart je beleggingen op een aparte rekening. Je kapitaal komt daardoor niet in gevaar bij een eventueel faillissement van The Index People.