José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Actief beleggen op de beurs levert geen hoger rendement op dan simpelweg een index volgen. Dat is de overtuiging van BeSmart. Deze vermogensbeheerder belegt daarom alleen in ETF’s: mandjes met aandelen, obligaties en grondstoffen.

Beleggen bij BeSmart Vermogensbeheer kan alleen als je minimaal 100.000 euro kunt vrijmaken. Ook moet je aangeven hoelang je de tijd hebt om je vermogen te laten groeien en wat je er uiteindelijk mee wilt doen.

Daarnaast moet je vragen beantwoorden over je gewenste rendement én je reactie op koersverlies. Indexbeleggen beweegt namelijk mee met beursschommelingen en daar moet je wel tegen kunnen. Om het risico te beperken, kun je kiezen voor een lager gewenst rendement.

Waarin kun je beleggen?

Je belegt uitsluitend in ETF’s, oftewel indexfondsen. BeSmart kiest zelf fondsen uit die indexen volgen met aandelen, obligaties en grondstoffen. 

Wil je duurzaam beleggen? Dan neemt BeSmart in het beleggingsvoorstel alleen ETF’s van duurzame bedrijven op. Duurzaam beleggen kan echter alleen als je 200.000 euro kunt inleggen.

Wat kost het?

Beleggen in ETF’s is relatief goedkoop, omdat de fondsen zelf lage beheerkosten hebben, gemiddeld zo’n 0,29 procent per jaar.

BeSmart berekent voor vermogens tot een half miljoen jaarlijks 1,21 procent beheerkosten (incl. btw). Voor duurzaam beleggen ligt het tarief op 1,45 procent.

Daarnaast betaal je kosten aan de bank waar de beleggingsrekening loopt. Je kunt daarbij kiezen tussen Binck en DeGiro, die elk hun eigen tarieven hanteren voor bewaarloon en transacties (*). Transactiekosten zijn ook afhankelijk van de beurs waar de ETF’s worden gekocht.

Bijzondere aspecten

  • Verstand van beleggen niet nodig
  • Ook duurzaam beleggen
  • Goede risicospreiding

Door Redactie Bankenvergelijking

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,45 %
Order € 1.000€ 2,20 (*)
Order € 5.000€ 3,- (*)
Minimale inleg€ 100.000,-

» Bezoek website


> Ik wil graag gebeld worden door BeSmart


Wat moet ik verder weten?

BeSmart is een jonge beleggingsonderneming met een kantoor in Amsterdam. Het bedrijf heeft registraties bij het Kifid, de AFM en bij het DSI (Dutch Securities Institute).

De depotbanken Binck en DeGiro brengen beleggingen van klanten onder bij een apart bewaarbedrijf. Daar zijn ze veilig in het geval dat de bank of BeSmart onverhoopt failliet mocht gaan.