Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

DeGiro is interessant voor wie actief zelf handelt op de beurs. De transactiekosten zijn namelijk beduidend lager dan bij de meeste andere online effectenmakelaars (zie tabel rechts en vergelijkend artikel op Beleggingsrekeningen.nl).

Dat komt het rendement van de beleggingen ten goede, als je dit vergelijkt met een portefeuille met precies dezelfde aandelen bij een duurdere broker.

De transactiekosten zijn relatief laag omdat DeGiro een zelf ontwikkeld handelsplatform heeft, de zogenaamde webtrader. Daarmee beleg je op alle belangrijke beurzen van de wereld. 

Als je in aandelen op Euronext belegt, hoef je ook geen aansluitingskosten te betalen voor buitenlandse beurzen. Voor sommige beleggingsfondsen betaal je een servicevergoeding van 0,24% (inclusief btw).

Beginnen met beleggen

Een account bij DeGiro open je gratis online. Geld storten op de beleggingsrekening gaat via iDeal. Daarna kun je meteen aan de slag.

Beleggen kan op de pc of met een webapp op de telefoon of tablet. Je moet wel kennis hebben van het beleggersjargon. DeGiro biedt ook gratis online lessen aan om dit eerst te leren. Er geldt geen minimumbedrag om mee te beginnen.

Waarin kun je beleggen?

  • Aandelen op 50 beurzen
  • Beleggingsfondsen en ETF's
  • Opties, futures, turbo's
  • Obligaties

Bijzondere aspecten

  • Relatief lage transactiekosten (zie tarievenkaart DeGiro)
  • Veel beleggingsmogelijkheden
  • Leerzame blogs en video’s

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 3,-
Order € 5.000€ 3,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open hier een beleggingsrekening bij DeGiro


Wat moet ik verder weten?

Al je beleggingen worden ondergebracht in een apart bewaarbedrijf. Dat betekent dat je er gewoon aanspraak op blijft maken mocht DeGiro failliet gaan. 

Bij problemen is de beleggingscompensatie van toepassing. Deze reikt tot maximaal 20.000 euro.

Niet-belegd geld kun je aanhouden op een bankrekening bij FlatexDeGiro Bank. Hiervoor geldt een Duitse bankvergunning en de bijhorende depositogarantie van 100.000 euro.