José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Mexem biedt een online handelsplatform waar zowel professionals als beginners mee kunnen handelen op de beurs. Een beleggersrekening openen kost niets. Orderprijzen liggen relatief laag (volgens onze vergelijking voor Euronext, zie tabel).

Mexem werkt met het Traders Workstation (TWS). Deze software is zowel op de computer als op mobiele apparaten te gebruiken. Met TWS kun je op ieder moment de stand van zaken rondom je beleggingen bekijken. Uiteraard kun je er ook mee aan- en verkopen.

TWS biedt veel mogelijkheden voor het maken van rapporten en analyses, zodat je altijd goede informatie hebt om beslissingen te nemen.

Ook kun je er snel achterkomen hoeveel risico je loopt met de Risk Navigator. Het platform helpt je om de beste prijs te vinden voor het aandeel dat je wilt kopen. Dit kan veel geld besparen.

Op welke beurzen kun je beleggen?

Met Mexem kun je wereldwijd handelen op meer dan 150 beurzen in 30 landen. In Europa zijn dat naast Nederland en België bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Scandinavische landen en de Baltische staten.

Waarin kun je beleggen?

Waarin niet, kun je beter vragen. Beleggingen die je kunt kopen en verkopen zijn bijvoorbeeld aandelen, obligaties, opties, futures, valuta, goud en zilver en indextrackers.

Bijzondere aspecten

  • Gratis software
  • Livechat
  • Uitgebreide rapporten
  • Ook beleggen buiten Europa

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 1,80
Order € 5.000€ 3,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Ga naar het aanvraagformulier


Wat moet ik verder weten?

De beleggingsrekening maakt geen deel uit van Mexem. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan zijn het geld op de rekening en de beleggingen veilig.

Mexem is onderdeel van Interactive Brokers, dat het handelsplatform TWS ontwikkelde. Je beleggingen vallen onder het Ierse beleggerscompensatiestelsel tot een maximum van 20.000 euro.

Hoeveel je precies betaalt voor een order, is afhankelijk van de valuta en het soort belegging dat je koopt of verkoopt. De meeste tarieven staan in een document op de website van Mexem.