Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wil je vermogen opbouwen door te beleggen maar weet je niet hoe dat moet? Dan kun je dit ook laten doen door Nationale-Nederlanden. Je hoeft dan maar een paar keuzes zelf te maken.

Je belegt in een van de 17 modelportefeuilles met een bepaald risico: defensief, neutraal of offensief. Nationale-Nederlanden leidt je via een vragenlijst naar een passende modelportefeuille.

Je bepaalt zelf hoe je gaat inleggen, eenmalig een groter bedrag (minimaal 1.000 euro) of iedere maand een kleiner bedrag (minimaal 50 euro). Achteraf kun je altijd bijstorten of het maandbedrag aanpassen.

Je kiest een datum waarop je je beleggingsdoel wilt bereiken. Als deze datum nadert, kun je het risico laten afbouwen. Dat heet de lifecyclemethode. Daarmee voorkom je dat je winst op het laatste moment verdampt door een beurscrash.

Waarin kun je beleggen?

In een modelportefeuille zitten beleggingsfondsen en indextrackers met onder andere obligaties, aandelen, vastgoed en grondstoffen.

Wat kost het?

De beheerkosten bedragen 0,82 procent per jaar. 

Verder betaal je fondskosten, die in de koers zijn verwerkt. Defensieve fondsen hebben de laagste fondskosten, offensieve de hoogste.

Geld inleggen of opnemen mag altijd en kost niets.

Bijzondere aspecten

  • Iedereen kan het
  • Online aanvragen en monitoren
  • Risico langzaam afbouwen is mogelijk
  • Degelijke aanbieder

Door Redactie Bankenvergelijking

> Vraag NN Beheerd Beleggen hier aan

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,82 % ( + fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1.000,- (of € 50,- per maand)

» Bezoek website


> Vraag NN Beheerd Beleggen hier aan