Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Peaks is een app die digitaal wisselgeld opzijzet en automatisch voor je belegt. Je hebt er een telefoon voor nodig en een bankrekening.

Hoe werkt het?

De app rondt elke uitgaande transactie op je bankrekening af naar boven, naar de volgende hele euro. Betaal je in de winkel een bedrag van €12,75, dan gaat er €13 van je rekening af. Het kwartje wisselgeld komt in het beleggingspotje dat Peaks voor je bijhoudt.

Zo beleg je ongemerkt doorlopend een beetje. Het werkt voor elke transactie, dus zowel winkel- en webshopbetalingen als bankopdrachten en je afgeschreven huur of hypotheek.

Je belegde geld staat niet geblokkeerd, je kunt er altijd vrij over beschikken. Een weekje overslaan en Peaks even stopzetten is ook geen probleem.

Voor bijna alle banken

De afrondingen werken als je een betaalrekening hebt bij Rabobank, ING, ABN Amro, ASN Bank, SNS, Bunq, Regiobank, N26, Revolut of Triodos.

Je kunt ook elke dag automatisch een euro inleggen. Meerdere euro's mag ook en het kan ook per maand of eenmalig. Of stel een pushbericht in voor als je een meevaller op je bankrekening ontvangt. Die kun je dan meteen beleggen.

Waarin kun je beleggen?

Peaks belegt voor jou in duurzame indexfondsen. Dat zijn relatief goedkope fondsen die de beurs nabootsen. Dus je beleggingen presteren hetzelfde als de beurs. Je moet kiezen uit vier risiconiveaus: mild, pittig, scherp en heet.

Wat kost het?

Peaks mag je 3 maanden gratis uitproberen. Daarna betaal je elke maand 0,99 euro. Daar bovenop betaal je 0,5% per jaar over je saldo.

Op het beleggingsresultaat worden fondskosten ingehouden. Deze verschillen per fonds en liggen tussen 0,15% en 0,23% per jaar.

Bijzondere aspecten

  • Leuk alternatief voor sparen (maar met risico)
  • Geen kennis van de beurs nodig
  • Je draagt bij aan duurzaamheid

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,50 % (+ € 11,88 per jaar)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Download de app en open een rekening


Wat moet ik verder weten?

Peaks is een Nederlands product, gelanceerd in 2017. Je geld wordt veilig beheerd door een stichting. Mocht Peaks failliet gaan, dan kun je toch aan je opgebouwde vermogen.

De app kan aan elke Nederlandse bankrekening worden gekoppeld, behalve aan die van Knab.

De klantenservice van Peaks is goed bereikbaar, via livechat en sociale media en tijdens kantooruren via de telefoon.

Een voorbeeld van de kosten

Heb je een gemiddeld vermogen van 5.000 euro, dan betaal je per jaar 36,88 euro aan Peaks.

Van je rendement - de opbrengst van je beleggingen - gaat jaarlijks maximaal 0,23% af aan kosten van de indexfondsen.