Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Peaks is een app die digitaal wisselgeld opzijzet en automatisch voor je belegt. Je hebt er een telefoon voor nodig en een bankrekening.

Hoe werkt het?

De app rondt elke uitgaande transactie op je bankrekening af naar boven, naar de volgende hele euro. Betaal je in de winkel een bedrag van €12,75, dan gaat er aan het eind van de week €13 van je rekening af, als je dan akkoord geeft. Het kwartje wisselgeld komt in het beleggingspotje dat Peaks voor je bijhoudt.

Zo beleg je ongemerkt doorlopend een beetje. Het werkt voor elke transactie, dus zowel winkel- en webshopbetalingen als bankopdrachten en je afgeschreven huur of hypotheek.

Je belegde geld staat niet geblokkeerd, je kunt er altijd vrij over beschikken. Een weekje overslaan en Peaks even stopzetten is ook geen probleem.

(Nog) niet voor alle banken

Let op, de afrondingen werken vooralsnog alleen als je een betaalrekening hebt bij Rabobank, ING of ABN Amro. Zit je bij een andere bank, dan kun je elke dag automatisch een euro inleggen. Meerdere euro's mag ook en het kan ook per maand of eenmalig.

Waarin kun je beleggen?

Peaks belegt voor jou in duurzame indexfondsen. Dat zijn relatief goedkope fondsen die de beurs nabootsen. Dus je beleggingen presteren hetzelfde als de beurs. Je moet kiezen uit vier risiconiveaus: mild, pittig, scherp en heet.

Wat kost het?

Peaks mag je 3 maanden gratis uitproberen. Daarna betaal je elke maand 1 euro. Zodra je saldo hoger is dan 2.500 euro, betaal je 0,5% per jaar. 

Voor jongeren onder 23 jaar is Peaks gratis tot je het genoemde saldo van 2.500 euro bereikt.

Op het beleggingsresultaat worden fondskosten ingehouden. Deze verschillen per fonds en liggen tussen 0,25% en 0,33% per jaar.

Bijzondere aspecten

  • Leuk alternatief voor sparen (maar met risico)
  • Geen kennis van de beurs nodig
  • Je draagt bij aan duurzaamheid

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,50 % (per jaar, boven € 2.500,- vermogen)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Download de app en open een rekening


Wat moet ik verder weten?

Peaks is een Nederlands product, gelanceerd in 2017. Je geld wordt veilig beheerd door een stichting. Mocht Peaks failliet gaan, dan kun je toch aan je opgebouwde vermogen.

De app kan aan elke Nederlandse bankrekening worden gekoppeld, behalve aan die van Knab en Bunq.

De klantenservice van Peaks is goed bereikbaar, via livechat en sociale media en dagelijks tot 20.00 uur via de telefoon.

Een voorbeeld van de kosten

Heb je een gemiddeld vermogen van 5.000 euro, dan betaal je aan het eind van het jaar 25 euro aan Peaks.

Van je rendement - de opbrengst van je beleggingen - gaat jaarlijks maximaal 0,33% af aan kosten van de indexfondsen.