Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wil je als particuliere belegger op een professionele manier vermogen opbouwen? Saxo Bank biedt consumenten dezelfde instrumenten aan die ook pensioenfondsen en andere grote beleggers gebruiken.

Zo kun je bij Saxo Bank beleggen in een evenwichtige beleggingsportefeuille. Je kunt kiezen voor een portefeuille met een laag, gematigd of hoog risico.

Drie portefeuilles bevatten uitsluitend indextrackers of ETF’s: verzamelingen effecten volgens een bepaalde index. Koop je een aandeel in de ETF, dan koop je in feite een heleboel effecten tegelijk. Daarmee is een goede spreiding gegarandeerd tegen bescheiden kosten.

Andere beheerde portefeuilles bevatten aandelen en worden actief beheerd.

Wat kost het?

De service van een beheerde portefeuille kost 0,75 procent per jaar. De beheerder van de afzonderlijke ETF’s verrekent de kosten hiervoor (0,23 procent) in de waarde van de beleggingen. Hetzelfde geldt voor de kosten van het beheer van een aandelenportefeuille (tot 0,75 procent).

Hoe werkt het?

Om te beginnen open je een beleggingsrekening bij Saxo Bank. Hierop stort je een bedrag van minimaal 10.000 euro. Let op: voor sommige portefeuilles (met uitsluitend aandelen) ligt het minimum op 30.000 euro.

Via het beleggingsprogramma Saxotrader Go kun je vervolgens inleggen in de beheerde portefeuille van je keuze. De inhoud van de portefeuille wordt zichtbaar in een submap van je beleggingsrekening.

Bijzondere voordelen

  • Beleggen met professionele hulpmiddelen
  • Elk moment aankopen en verkopen
  • Kies het risico dat bij je past
  • Online fondsen beheren

> Open een beleggingsrekening bij Saxo Bank

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,75 % (+ fondskosten)
Order € 1.000-
Order € 5.000-
Minimale inleg€ 10.000,-

» Bezoek website


> Open een beleggingsrekening bij Saxo Bank


Wat moet ik verder weten?

Voor de beheerde portefeuilles maakt Saxo Bank onder andere gebruik van vermogensbeheerder Blackrock.

Saxo Bank is een internationaal opererende investeringsbank met een hoofdkantoor in Kopenhagen. De bank valt onder Europese regels en heeft in Nederland een registratie bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als beleggingsonderneming.

Let op: Voorheen was het openen van een beleggingsrekening bij Saxo Bank gratis. Sinds de overname van Binck betalen Nederlandse rekeninghouders een maandelijkse servicefee.

De Beheerde Portefeuilles worden op dit moment niet via de Nederlandse website aangeboden.