José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Zowel beginnende als gevorderde, actieve beleggers kunnen kiezen voor Saxo Bank. Met drie verschillende handelsplatforms heeft Saxo Bank voor iedere belegger een passend hulpmiddel. Je vindt er veel informatie in en je kunt er zelf mee handelen.

Er geldt geen minimuminleg voor het openen van een beleggingsrekening. 

Waarin kun je beleggen?

Saxo Bank biedt tienduizenden beleggingsproducten aan, variërend van aandelen, aandelenopties en obligaties tot ETF’s (indextrackers), beleggingsfondsen en futures. Beleggingsadvies geeft Saxo Bank niet, dus je moet zelf het risico kunnen inschatten.

Wat kost het?

Het Green-pakket voor de allround belegger kost 3,50 euro per maand plus 0,01 procent over de waarde van de portefeuille. Het Blue-pakket voor de actieve belegger kost 8,25 euro per maand plus 0,015 procent. Het Black-pakket voor de daytrader kost 25 euro per maand plus 0,015 procent.

Handelstarieven verschillen per pakket. Een voorbeeld is 0,10 procent met een minimum van 4 euro voor handelen op Euronext met het Blue-pakket. Met het Green-pakket betaal je meer, met het Black-pakket iets minder.

Voor de actieve belegger en daytrader zijn allerhande hulpmiddelen inbegrepen, zoals analyses en grafieken. 

Beleg je grote bedragen en handel je vaak, dan kun je punten verdienen voor een update naar een VIP- of Platinum-status met lagere kosten.

Bijzondere aspecten

  • Geschikt voor beginnende en gevorderde, actieve beleggers
  • Klantenservice via de chat
  • Professionele hulpmiddelen binnen handbereik
  • Spaarrente op geld dat je niet belegt

Door Redactie Bankenvergelijking

 

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,02 % plus € 8,25 per maand *
Order € 1.000€ 4,- *
Order € 5.000€ 5,- *
Minimale inleg-

» Bezoek website


> Open hier een beleggingsrekening bij Saxo Bank


Wat moet ik verder weten?

Saxo Bank valt als Deense bank onder Europese regels. Dat betekent dat het geldtegoed op je beleggingsrekening tot 100.000 euro is gegarandeerd.

De beleggingen zelf worden gescheiden bewaard en zijn bij een eventueel faillissement van Saxo Bank dus veiliggesteld. Mocht Saxo Bank daarin toch iets fout hebben gedaan, dan krijg je alsnog 20.000 euro terug.

Saxo Bank heeft in 2019 de Nederlandse beleggersbank Binck overgenomen. 

* Dit tarief geldt voor het Blue-pakket.