José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met de American Express Business Green Card heb je tot de eerste 50 dagen na een aankoop uitstel van betaling. Het is de bedoeling dat je vervolgens het volledige bedrag betaalt.

Deze creditcard heeft geen standaard bestedingslimiet. De bestedingsruimte hangt af van je persoonlijke profiel en uitgavenpatroon. Ook de duur van het lidmaatschap speelt een rol.

Voorwaarde is dat het bedrijf een jaar of langer ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Het bruto-inkomen moet minimaal €23.000 per jaar bedragen.

Wat kost het?

Voor de eerste creditcard betaal je €85 per jaar. De tweede creditcard kost €50. Betaal je de met de card gedane uitgaven niet op tijd, dan geldt een boete van 2,5% voor de eerste 30 dagen en eventueel ook voor de daarop volgende perioden van 30 dagen, als je dan nog steeds niet hebt betaald. De minimumboete bedraagt €15.

Bijzondere aspecten

  • Verdien punten voor iedere uitgeven euro
  • Spaar voor geschenkkaarten, producten en reizen
  • Reisongevallen- en -ongemakkenverzekering als de kosten zijn betaald met de businesscard

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 85,-
KaartuitgeverAmerican Express
Extra creditcard€ 50,-
Bestedingslimiet-
Kosten geld opnemen3,50 % (min. € 4,50)
Wisselkoersopslag2,50 %
Leenrente-
Spaarrente0,00 %

» Bezoek website


> Vraag de American Express Business Green Card hier aan


Verschillen met de Business Gold Card

De Business Gold Card (review) kent hogere maximale vergoedingen voor de aan de kaart gekoppelde verzekeringen. Bovendien heeft de Business Gold Card meer verzekeringen.

De Business Gold Card kost €225 per jaar.

Aan de andere kant van het spectrum staat de Business Entry Card, een kale creditcard voor €50.