Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Visa World Card Business is een wereldwijd geaccepteerde creditcard voor ondernemers en hun personeel, maar ook voor zzp’ers. Je kunt zelf de bestedingslimiet kiezen. Voor starters met een bedrijf jonger dan 2 jaar is de limiet €500.

De Visa World Card Business is vooral geschikt voor professionals die veel reizen. Zij kunnen profijt hebben van de bagage- en vluchtvertragingsverzekering en van de hulp bij calamiteiten in het buitenland. In noodgevallen kun je een vervangende kaart en contant geld aanvragen.

Wat kost het?

Voor de eerste vijf kaarten betaal je 42 euro per stuk. De volgende twintig kaarten zijn 37 euro per stuk. Wil je er nog meer, dan wordt het 32 euro per kaart.

Betalingen die je met de creditcard doet, hoef je de eerste drie weken niet terug te betalen. Daarna gaat een boeterente tellen over het openstaande saldo.

Alle transacties – ook die van het personeel – kun je online inzien via Mijn ICS Business. Betalingen kunnen verlopen via automatische incasso of door middel van een factuur die je zelf voldoet.

Tot slot kun je gebruikmaken van een gratis tool die je uitgaven analyseert en daar rapportages van maakt.

Bijzondere aspecten

  • Aankoopverzekering van 180 dagen (eigen risico €50)
  • Internet- en aflevergarantie
  • Reisongevallenverzekering als de reis met de card is betaald
  • Verzekering tegen ongeoorloofd gebruik
  • Gratis rapportages van je bestedingen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 42,-
KaartuitgeverICS
Extra creditcard€ 42,-
Bestedingslimiet- (op aanvraag)
Kosten geld opnemen4 % (min. € 4,50), bij positief saldo 1 % (max. € 1,50)
Wisselkoersopslag2,50 %
Leenrente- (niet mogelijk)
Spaarrente0,00 %

» Bezoek website


> Vraag de World Card Business hier aan


Verschillen met de Visa World Card Business Gold

De Visa World Card Business Gold kent een langere aankoopverzekering van 365 dagen en een doorlopende reisverzekering, ongeacht het betaalmiddel van de reis. De Visa World Card Business Gold kost 154 euro per jaar.