José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met een Verbouwingskrediet kunnen huiseigenaren onder gunstige voorwaarden geld lenen voor het verbeteren en/of verduurzamen van hun huis. Ze betalen hiervoor geen afsluitkosten en hoeven ook niet naar de notaris.

Het Verbouwingskrediet is een persoonlijke lening die je maandelijks aflost tegen een vaste rente. Hiervan is de rente aftrekbaar als je voldoet aan de fiscale voorwaarden.

Op de website van de Nederlandse Kredietmaatschappij kun je met behulp van een eenvoudige tool uitrekenen hoeveel je kunt lenen. 

De Nederlandse Kredietmaatschappij verstrekt de lening niet zelf, maar bemiddelt. Als je online een offerte aanvraagt, ontvang je een overzicht met het aanbod van verschillende banken. Hieruit kun je een keuze maken en de lening aanvragen.

De looptijd staat van tevoren vast en kan 6 tot 180 maanden zijn. Vervroegd aflossen is meestal kosteloos.

De rente is minimaal 3,6 en maximaal 6,6 procent. De rente is onder andere afhankelijk van het geleende bedrag en de looptijd. 

Bijzondere aspecten

  • Zelf een keuze maken uit een overzichtelijk aanbod
  • Geen advieskosten
  • Online aanvraag
  • Notaris niet nodig

Door Redactie Bankenvergelijking

> Ontdek hoeveel Verbouwingskrediet je kunt krijgen

Belangrijkste kenmerken


Rente4,40 % (bij € 15.000)
Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening€ 75.000,-

» Bezoek website


> Ontdek hoeveel Verbouwingskrediet je kunt krijgen


Wat moet ik verder weten?

Voor deze lening ben je minimaal 21 en maximaal 68 jaar.