José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wil je graag sparen met volledige vrijheid? Dat kan bij de Franse spaarbank Distingo. Je opent en beheert de rekening via het Nederlandstalige spaarplatform Raisin.

Distingo Bank is onderdeel van autofabrikant Stellantis, bekend van onder andere Peugeot, Opel en Fiat. Het hoofdkantoor van deze multinational staat in Hoofddorp.

Beginnen met sparen kan met ieder bedrag. Eerst open je een account op de website of in de app van Raisin. Je hebt hiervoor een vaste Nederlandse tegenrekening nodig. Vervolgens kun je een bedrag inleggen. Dit staat binnen een paar dagen op je spaarrekening. Automatisch sparen kan ook.

Je kunt je tegoed ieder moment opnemen. De rente krijg je ieder kwartaal op je spaarrekening. Je krijgt ook rente op rente.

De rente is variabel. Als de rente omhooggaat, krijg je daarvan een dag van tevoren bericht. Van een dalende rente krijg je vier dagen van tevoren bericht.

Bijzondere aspecten

  • Sparen met volledige vrijheid
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Ieder kwartaal rente
  • Automatisch sparen

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en voorwaarden


Maximale rente3,31 %
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
Maximale garantie€ 100.000,-
DepositogarantieFrans
Rente-uitkeringPer kwartaal

» Bezoek website


> Begin hier met sparen bij Distingo (via Raisin)