José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Zilvervlootspaarders ontvangen niet alleen een jaarlijkse spaarrente, maar ook een eenmalige bonus op de 18e verjaardag.

Jaarlijks in januari ontvang je een flexibele spaarrente. Op de einddatum ontvangt je kind een bonus over de totale inleg (niet over de bijgeschreven rente en niet over opgenomen bedragen). De bonus bedraagt 0,1 procent per gespaard jaar met een maximum van 1 procent.  

Een nadeel is dat je maximaal 600 euro per jaar mag sparen, dus gemiddeld 50 euro per maand. Als je tussentijds geld opneemt, mag je dit niet terugstorten als je de 600 euro voor dat jaar al hebt bereikt. Ook grootouders kunnen met toestemming van een ouder de rekening openen, maar het gespaarde bedrag per kind mag de 600 euro niet overstijgen.

Openen vóór 16 jaar

Je kunt met deze rekening sparen vanaf de geboorte. De rekening moet in ieder geval voor de 16e verjaardag zijn geopend. Als het kind 18 jaar is, zet SNS de rekening om in SNS Internet Sparen op naam van het kind.

Bijzondere aspecten

  • Bonusrente op de einddatum
  • Saldo is vrij opneembaar
  • Geen betaalrekening bij SNS nodig
  • Beheer de spaarrekening in de app of in Mijn SNS

Door Redactie Bankenvergelijking

> Begin hier met SNS Zilvervloot Sparen

Rente en kenmerken


Maximale rente1,90 %
Basisrente1,90 %
Bonusrente0,00 % (per spaarjaar)
Rente-uitkeringJaarlijks
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenJa
DepositogarantieNederlands
Maximale garantie€ 100.000,-
Leeftijd0 - 18 jaar (openen vóór 16 jaar)

» Bezoek website


> Begin hier met SNS Zilvervloot Sparen