José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Zilvervlootspaarders ontvangen niet alleen een jaarlijkse spaarrente, maar ook een eenmalige bonus van maximaal 10 procent op de achttiende verjaardag.

Jaarlijks in januari ontvang je een flexibele spaarrente. De bonus bedraagt 1 procent per gespaard jaar met een maximum van 10. Begin je dus op de achtste verjaardag met sparen, dan krijgt je kind op de einddatum 10 procent over de totale inleg min de eventuele opnames. Over de bijgeschreven rente krijg je geen bonus.

Een nadeel is dat je maximaal 600 euro per jaar mag sparen, dus gemiddeld 50 euro per maand. Als je tussentijds geld opneemt, mag je dit niet terugstorten als je de 600 euro voor dat jaar al hebt bereikt. Ook grootouders kunnen met toestemming van een ouder de rekening openen, maar het gespaarde bedrag per kind mag de 600 euro niet overstijgen.

Openen vóór 16 jaar

Je kunt met deze rekening sparen vanaf de geboorte. De rekening moet in ieder geval voor de zestiende verjaardag zijn geopend. Als het kind 18 jaar is, zet SNS de rekening om in SNS Internet Sparen op naam van het kind.

Bijzondere aspecten

  • Mooie bonusrente
  • Saldo is vrij opneembaar
  • Geen betaalrekening bij SNS nodig
  • Beheer de spaarrekening in de app of in Mijn SNS

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en kenmerken


Maximale rente0,10 %
Rente-uitkeringPer jaar
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenJa
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Leeftijd0 - 18 jaar (openen vóór 16 jaar)

» Bezoek website


> Begin hier met SNS Zilvervloot Sparen