José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met het Triodos Kinder Toekomst Plan spaar je op een duurzame manier voor de toekomst van je zoon of dochter. Geld opnemen kost 3 procent.

Alleen voor het betalen van kosten voor een voltijdsopleiding vanaf het twaalfde jaar van het kind kun je tussentijds kosteloos geld opnemen.

Je kunt de rekening openen tot het elfde jaar van het kind. Daarna mag je blijven sparen tot de achttiende verjaardag. Op dat moment krijgt het kind zelf de beschikking over het geld.

Iedereen kan geld overmaken naar de spaarrekening. Leuk voor opa en oma bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om via de rekening schenkingen te doen aan het kind.

De rente op de rekening is variabel en kan dus ook dalen. Dat is goed om bij stil te staan, aangezien je het saldo niet zonder kosten kunt overhevelen naar een andere rekening.

De rekening is via internet aan te vragen. Daarna vraagt Triodos per brief om een identificatie. Vervolgens kun je de spaarrekening activeren en gebruiken.

Bijzondere aspecten

  • Cadeau bij een eerste storting van €100 of meer
  • Sparen met een goed gevoel
  • Ook geschikt voor schenkingen
  • Beheer de rekening via internet

Door Redactie Bankenvergelijking

Rente en kenmerken


Maximale rente0,20 %
Rente-uitkeringJaarlijks
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenJa
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Leeftijd0 - 18 jaar

» Bezoek website


> Open hier een Triodos Kinder Toekomst Plan