Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Nordax is een bank uit Zweden die ook openstaat voor Nederlandse spaarders. Een spaarrekening kun je openen via het platform Raisin.nl, dat spaarrekeningen van diverse banken binnen de EU aanbiedt.  

Raisin zorgt ervoor dat je spaargeld veilig naar de buitenlandse bankrekening wordt overgeschreven. Ook als je je geld weer wilt opnemen, gaat dat via Raisin.  

Je mag op de rekening van Nordax maximaal 85.000 euro hebben. Het spaartegoed is beschermd tot 1.050.000 Zweedse kronen. Bij recente koersen is dat meer dan het maximaal mogelijke spaarsaldo.

Het is dus wel verstandig om de koers in de gaten te houden als je tot 85.000 wilt gaan. 

Wil je deze spaarrekening openen, dan moet je eerst een account aanmaken op Raisin.nl. Hiervoor heb je een Nederlandse bankrekening nodig als tegenrekening. Het kan telkens een paar dagen duren voordat je geld is overgeschreven van je bankrekening naar Nordax of terug. 

Bijzondere aspecten 

  • Elk kwartaal wordt rente bijgeschreven 

  • Vrij opneembaar 

  • Automatisch sparen is ook mogelijk 

  • Ook spaartermijnen met vaste rente openen is mogelijk 
     

Door Redactie Bankenvergelijking 

 

Rente en voorwaarden


Maximale rente3,29 %
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
Maximale garantie€ 85.000,-
DepositogarantieZweeds
Rente-uitkeringPer kwartaal

» Bezoek website


> Ga verder om deze spaarrekening te openen